Jászapáti Petra 500 méteren ezüstérmes, összetettben 4. a junior vb-n

Jászapáti Petra 500 méteren ezüstérmes, összetettben 4. a junior vb-n

2018. 03. 06.
Megosztás


Lengyelország adott otthon a 2018. évi rövidpályás junior világbajnokságnak, ahol a phjongcshangi olimpiai negyedik helyezett Jászapáti Petra szerepelt a legjobban, aki 500 méteren ezüstérmet, összetettben pedig a 4. helyet szerezte meg.

A közel 66 ezer lakosú lodzi vajdasági városban, Tomaszow Mazovieckiben, a hölgyek között indult a viadalon két phjongcshangi magyar olimpiai negyedik helyezett váltótag: Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is.

Petra szerepelt a legjobban a magyarok közül, aki 500 m-en egészen a döntőig menetelt, s ott a második helyet szerezte meg. A további távokon is az első tízben végzett, s a szuper fináléban is a 3. helyen ért a célba, így az összetett versenyben a negyedik helyet szerezte meg.

Az olimpiai keret első számú tartaléka, Sziliczei-Német Rebeka 500 m-en bejutott a B döntőbe, ahol második helyével a táv 6. helyén zárt.

A fiúk közül Sziklási András 1500 m-en jutott be a B döntőbe, végül a 11. helyen végzett.

A fiúváltó Sziklási Andras, Tiborcz Dániel, Talabos Attila és Révész Gergő összeállításban a hetedik, míg a lányok, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka, valamint Tian Rixin a kilencedik helyen zárták a világbajnokságot.

A részletes eredmények itt megtalálhatóak.


(MOB, fotó:pzls.pl/wjc/en/)