Römiék visszavágtak

Jutalomjáték Münchenben, Prágában

2013. 10. 19.
Megosztás

Szárnyalnak a magyar sárkányok! A hazai versenysorozatok után októberben Münchenben és Prágában sem talált legyőzőre a Römi Sárkányhajó Klub csapata.

Ha sárkányhajó, akkor Römi!

Mert bizony Reményi Péter csapatai – bár idehaza erősödnek a riválisok, egyre kiélezettebbek a csaták – egyelőre abszolút favoritok ebben a műfajban, és mint októberben kiderült: nem csak hazai vizeken emelkednek ki a mezőnyből.

A Römi Sárkányhajó Klub csapat október 5-én Münchenben járt, ahol az Oktoberfest Regattán, amelyen 28 egység indult a 200 és 500 méteres versenyeket is megnyerte. A viadalon a győztes magyarok mellett olasz, osztrák, svájci és német csapatok vettek részt, és bár az utolsó 200 méteres távon a Mannheim egysége ráijesztett a mieinkre, az összetett győzelmet nem veszélyeztette senki.

Egy héttel később Prágában folytatta remeklését a magyar egység, a cseh fővárosban 4500 méteres távon versenyzett a csapat, amelyen majd két perces előnnyel nyert.

„Ez a két verseny, amolyan jutalomjáték a versenyzőim számára – mondta Reményi Péter. - Nagyon mozgalmas és rendkívül izgalmas volt ez a szezon. Míg tavaly hét versenyből hetet megnyertünk a Roadshown az idén kétszer is kikaptunk, ami azt mutatja erősödnek riválisaink, évről évre nehezebb megtartani a vezető pozíciót. De ez az idén is sikerült, így ismét járt a jutalomút, a buli verseny a csapatnak. A versenyzők egyébként nem állnak le, egyénileg kajakban és kenuban mindenki tovább edz, majd jövő május elsején megkezdjük hivatalosan is a közös felkészülésünket.”

(Forrás: kajakkenusport.hu)