Kajak-kenu: Csay Renáta és Noé Bálint duplázott a maratoni vb-válogatón

Kajak-kenu: Csay Renáta és Noé Bálint duplázott a maratoni vb-válogatón

2012. 09. 03.
Megosztás

A kajakos Csay Renáta és Noé Bálint egyesben és párosban is győzött Győrben, a szeptember 21-23-án Rómában sorra kerülő maratoni kajak-kenu világbajnokság válogatóversenyén.

A szombati egyes küzdelmek során a vb-címvédő Csay Renáta és a kenus Nagy Péter is fölényes győzelmet aratott 26 kilométeren. Csay mögött Bara Alexandra és Kiszli Vanda ért célba másodikként, illetve harmadikként, míg Nagyot Dóczé Ádám és Gilányi Zsolt követte a célban. A férfi kajakosok küzdelme nagy izgalmakat hozott, s végül Noé Bálint kiélezett küzdelem után nyert Boros Adrián előtt.

Vasárnap, párosban Noé Bálint testvérével, Noé Milánnal, Csay pedig az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramónával diadalmaskodott, míg férfi kenuban a vb-címvédő Györe Attila, Kövér Márton duó győzött. Női kajakban a Hagymási Réka, Kiszli Vanda kettős, férfi kajakban a Salga István, Ceiner Benjámin páros, kenuban pedig a Sarudi Pál, Varga Dávid duó lett a második. Utóbbi nagy csatát vívott a Fürdök Gábor, Vajda Attila kettőssel, amelynek végül nem sikerült kijutnia a római versenyre, ahol a válogató első két helyezettje indulhat majd.

(Forrás: MTI)