Kajak-kenu: Fazekas Krisztina jogszerűen képviselte a magyar színeket

Kajak-kenu: Fazekas Krisztina jogszerűen képviselte a magyar színeket

2012. 10. 12.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hazai szervezet állásfoglalását kérte Fazekas Krisztina kajakos olimpiai bajnok londoni indulást illetően...

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos állásfoglalását kérte Fazekas Krisztina kajak-kenu versenyző indulást illetően a XXX. Nyári Olimpiai Játékokon tekintettel arra, hogy a Lengyel Olimpiai Bizottság megkérdőjelezte olimpiai bajnokunk londoni indulásának jogosságát hivatkozással arra, hogy Fazekas Krisztina korábban az Amerikai Egyesült Államok képviseletében állt rajthoz nemzetközi versenyeken. A Magyar Olimpiai Bizottság álláspontja szerint Fazekas Krisztina, mint magyar állampolgár jogszerűen képviselte Magyarországot a Londoni Olimpiai Játékon és vitatja a lengyel társszervezet véleményét. Az eset megítélése a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hatáskörébe tartozik.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség álláspontja szerint:

1. Fazekas Krisztina jogszerűen indult a londoni olimpián, hiszen csak és kizárólag magyar állampolgár.

2. Olimpiai bajnokunk magyarként való indulását a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) engedélyezte, mivel az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és az Egyesült Államok Kajak-Kenu Szövetsége is hozzájárulását adta ehhez.

(Fotók: Kovács Anikó/MOB)