Kozákot nem lehet megfogni

Kajak-kenu: közel végleges az olimpiai indulók névsora

2016. 07. 10.
Megosztás

Női kajakban és férfi kenuban véglegessé vált a riói olimpiára utazó magyar versenyezők névsora, ezzel biztossá vált, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta három számban állhat rajthoz az ötkarikás regattán – tájékoztatott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

Női kajakban 200 egyesben a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa indulhat Rio de Janeiróban. 500 méteren egyesben Kozák Danuta (a MOL-csapat tagja), párosban a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettes, négyesben pedig a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina kvartett szerepelhet az augusztusi játékokon – számolt be az MKKSZ szakmai igazgatója, Csabai Edvin.

„Négy éve megálmodtam a címvédést egyesben, de tudom, hogy rettentően nehéz dolgom lesz, az olimpián sokkal szorosabb befutók lesznek, mint mondjuk Duisburgban – mondta korábban a mob.hu-nak Kozák Danuta. – A két aranyéremmel természetesen most is elégedett lennék, de nem akarok számolgatni. Úgy szeretnék kiszállni a hajóból, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Remélem, ki tudom hozni magamból a maximumot.”

Férfi kenuban 200 egyesben Hajdu Jonatán, 1000 egyesben Vasbányai Henrik, 1000 párosban pedig a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duót nevezi a magyar szövetség. Tartalék lesz Kárász Anna és Kiss Tamás.

Férfi kajakban később fogadja el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége a végleges indulók listáját.

(MOB/MKKSZ)