Kangvon: megvan a következő téli ifjúsági olimpia helyszíne

Kangvon: megvan a következő téli ifjúsági olimpia helyszíne

2020. 01. 10.
Megosztás
Még a lausanne-i téli ifjúsági olimpiai játékok kezdete előtt ült össze a NOB Kongresszusa, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Végrehajtó Bizottsága terjesztette elő szavazásra a Kongresszus elé a Koreai Sport- és Olimpiai Bizottság javaslatát, miszerint Kangvonban tartsák a következő téli ifjúsági ötkarikás eseményt 2024-ben.

Az ügyben január 10-én született döntés a NOB 135. Kongresszusán Lausanne-ban. A szavazatok alapján a dél-koreai Kangvon tartományban található Phjongcshang és Kangnung városoknak ítélték oda a szervezési és rendezési jogot.

Nem meglepetés hát, hogy a 2024-es ifi olimpia nagy mértékben profitálni tud majd a sikeres 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékokból, valamint annak örökségéből.

A NOB első embere, Thomas Bach kiemelte, hogy a kangvoni szervezőbizottság tervei megfelelnek az Olympic Agenda 2020 reformprogramnak, így főszerephez jut a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint a költséghatékony kivitelezés.

Az eseményen részt vett Csoj Mun Szun, a dél-koreai Kangvon tartomány kormányzója (a fotón balra) és Pak Jang Vu dél-koreai kulturális, sport és turisztikai miniszter is.

(NOB-MOB, fotó: MTI/EPA/KEYSTONE/Laurent Gillieron)