Kassa-Miskolc versennyel rajtolnak a kerékpárosok

Kassa-Miskolc versennyel rajtolnak a kerékpárosok

2013. 03. 21.
Megosztás

A szombati Kassa-Miskolc nemzetközi versennyel kezdődik az idei hazai kerékpáros szezon.

Az eseményt felvezető, "Miskolc-Kassa és a sport" elnevezésű programsorozat sajtótájékoztatóján Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere kiemelte: a hétvége sporteseményeinek ezúttal nem a labda lesz a szereplője, hanem a kerékpár, a fitnesz, március végén pedig az amerikaifutball.

A Kassa és Miskolc közötti országúti kerékpárversenyt a felvidéki város főpolgármestere, Richard Rasi indítja el szombaton 11 órakor, a táv 118 kilométer, a cél a borsodi megyeszékhelyen, a Hősök terén lesz, az első befutót - várhatóan 14 óra tájban - Kriza Ákos, Miskolc polgármestere fogadja.

A versenyre eddig 17 csapat, köztük hat kontinentális profi gárda nevezett. Jelezte részvételét a szerb nemzeti válogatott, a teljes magyar és szlovák élmezőny, összesen több mint száz kerekes, akiknek Szlovákiában 17, Magyarországon 101 kilométert kell pedálozniuk.
Újfent a magyar csapatban teker majd a pekingi olimpikon Kusztor Péter, a londoni olimpián szerepelt Lovassy Krisztián, valamint a korábbi szerb bajnok Dér Zsolt is.

(Forrás: MTI)