Kazany Európa Játékokat rendezne

Kazany Európa Játékokat rendezne

2019. 01. 30.
Megosztás


Oroszország pályázik a 2023-as, 3. Európa Játékok megrendezésére - számol be róla az insidethegames sportportál. Baku (2015) és Minszk (2019) után akár Kazany lehet a házigazda.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke a kedd esti bejelentéskor úgy fogalmazott, hogy „orosz és nemzetközi szinten is különleges sportinfrastruktúra áll rendelkezésre Kazanyban". A város 2013-ban az Universiadénak, két évvel később a vizes világbajnokságnak adott otthont, tavaly pedig a labdarúgó-vb-nek is az egyik helyszíne volt. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig Szocsi és Szentpétervár mellett egy későbbi orosz rendezésű nyári olimpia lehetséges házigazdájaként is említette Kazanyt egy 2017-es interjúban. Oroszország (Szovjetunió) 1980-ban, Moszkvában rendezett nyári ötkarikás játékokat.

Kazany sikere esetén az Európai Játékok első három kiírásának mindegyikét szovjet utódállamban bonyolítanák le, ugyanis az első Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban volt, idén pedig a fehérorosz főváros, Minszk rendezi az eseményt.

(MTI, MOB, fotó: Getty Images)