Kékesi Márton tesztelte az olimpiai lesiklópályát

Kékesi Márton tesztelte az olimpiai lesiklópályát

2018. 02. 08.
Megosztás


31 nemzet 85 sportolója nevezett az első férfi lesiklóedzésre a Jeongseon Alpine Centre-ben. A profi lesikló specialisták az első harmincban rajtoltak tízes csoportokba sorolva. Utánuk következtek azok, akik a kombinációra összpontosítanak és most próbálták minél jobban felmérni, milyen is a lesiklópálya.

A világranglista éllovasai sem tették oda magukat, hiszen a ranglistát vezető svájci Feuz a 15. edzésidőt érte el, de a ranglistán őt követők közül a norvég Svindal a 29. vagy az olasz Paris a 30. helyet szerezte meg.

A leggyorsabban a világranglista-18. kanadai Osborn-Paradis teljesítette a pályát, aki 0.31 másodperccel előzte meg a norvég Jansrundot. Az olimpiai bajnoki címvédő osztrák Matthias Mayer a 4. lett az első edzésen.

Magyar indulója is volt a mezőnynek Kékesi Márton személyében, akinek a műlesiklás az erőssége és a 80. időt síelte, a győztestől 13.46 másodpercre lemaradva. Számára az volt a legfontosabb, hogy a kombinációt szem előtt tartva ismerje meg a lesiklópályát. A másik magyar, Samsal Dalibor nem állt rajthoz az első edzésen.

A lesiklók pénteken magyar idő szerint 3 órakor ismét rajthoz állnak a második edzésükre.
A részletes edzéseredmények

(MOB)