Kempósok is szerepeltek a jiu-jitsu válogatottban

Kempósok is szerepeltek a jiu-jitsu válogatottban

2013. 11. 27.
Megosztás

2013. november 24-25-én a lengyelországi Jaworznoban került megrendezésre a Nemzetközi Sport JiuJitsu Szövetség (ISJA) által rendezett JiuJitsu Világbajnokság.

A magyar csapatban való részvételre Nagy Róbert, a Marcali JiuJitsu csapat vezetője kérte fel Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét. A lengyel szervezők nagy barátsággal fogadták a magyar együttest. Nagyon szép kis szállodában voltunk elszállásolva, közel a sportrendezvény csarnokához.

A Magyar Kempo Szövetséget a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Kempo Szakosztálya képviselte három fővel: Lacza Ábel, Megyeri Szabina és Megyeri Benjámin. A Judo Szakosztályt pedig Muzsai Huba és Muzsai Nimród. A kempós-judos különítmény vezetője Lacza Ádám Illés sensei volt.

A HHKA versenyzőinek eredményei: Nimród a 9 évesek között küzdött és magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet. Ebben a korcsoportban még tiltott volt a fej támadása és a fojtás, valamint a feszítések alkalmazása.

Lacza Ábel már a felnőttekre vonatkozó teljes testet támadható ütésekkel, rúgásokkal, dobásokkal, földharccal, valamint fojtásokkal és feszítésekkel tarkított szabályrendszerben méretette meg magát. A kezet csupán fogókesztyű védte. A technikákat fél erővel lehetett alkalmazni, ami azonban a csapatok nagy részénél mondhatni full-kontakt erejűre „változott”. Ábel remek teljesítménnyel utasította maga mögé a -35 kg-os, 10-11 éves korcsoportban ellenfeleit, amivel kiérdemelte a dobogó legmagasabb fokát, az ISJA Sport JiuJitsu világbajnoka lett

Megyeri Szabina rendkívül jól harcolt, de cseh ellenfele a döntőben néhány ponttal maga mögé utasította a magyar harcost, így az ezüstérem került a nyakába. Szabina tatamin mutatott produktuma alapján a szervezők a verseny Fair Play díját is neki adták.

A magyar csapatot a Fekete Mamba Harcművészeti Iskola harcosai és a Marcali MVSZSE Küzdősport Szakosztályának és a HLTC - Szada versenyzői tették teljessé.

A Magyar JiuJitsu-válogatott eredményei:

- Muzsai Nimród 9 éves kcs. -30 kg I. hely
- Lacza Ábel 10-11 éves kcs. -35 kg I. hely
- Geffner Kinga felnőtt self defence I. hely
- Juhász Tamás 16-18 éves kcs. -70 kg I. hely
- Baros Tamás 14-15 éves kcs. -70 kg I. hely
- Dudás Péter 16-18 éves kcs – 70 kg II. hely
- Megyeri Szabina 14-15 éves kcs. +70 kg II. hely
- Énekes Gergő 16-18 éves kcs -77 kg III. hely
- Izsák Bálint 16-18 éves kcs -65 kg III. hely
- Révész László veterán +100 kg III. hely
- Lisztes Károly felnőtt -74 kg IV. hely