Foto halaszgabor GAB09253 1

Keszthely díszpolgára lett az olimpiai akadémia elnöke

2023. 06. 05.
Megosztás

Díszpolgári címet kapott Keszthely önkormányzatától a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottságának tagja, dr. Iglódi Endre.

Az elismerést a június első hétvégéjén rendezett ünnepségen, Keszthely Város Napján a Balaton-parti település polgármestere, Manninger Jenő adta át Nagy Bálint közlekedési államtitkár – korábbi polgármester – jelenlétében.

Iglódi Endre beszédében megköszönte az elismerést, és külön kiemelte dr. Szelestei Tamás, Keszthely rendszerváltás utáni első polgármesterével 33 éve tartó barátságát. Emlékeztetett, hogy a városba 1979. március 16-án „tette be a lábát”, amely ezután „befogadta, amiért örök hűséggel és hálával tartozik”. Beszélt hitvallásáról: az emlék- és hagyományőrzésről, a tradíciók tiszteletéről is – „Keszthely erre nagyon büszke lehet”. Elmondta azt is, hogy 125 éve avatták fel a város első teniszpályáját.

A hétvégi eseményen számos sport- és kulturális, kézműves és gasztronómiai programban részesülhettek a kilátogatók. A Díszpolgári cím átadására szombaton a városi ünnepségen került sor.

Foto halaszgabor GAB09249 1
Halász Gábor

Dr. Iglódi Endre a közelmúltban, március 15-e alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült „több évtizedes példaadó munkája, széles körű szakmai közéleti tevékenysége, valamint Keszthely és Hévíz sportújságírójaként a térség sportéletében betöltött meghatározó szerepe elismeréseként”.

A keszthelyi ügyvéd alapítója a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Körnek és vezeti a Magyar Kézilabda Szövetség Emlék Albizottságát, számos cikk és sport témájú könyv szerzője.

(MOB-Média; fotó: Halász Gábor)