Az Európa Játékokon kedden is jutott bőven a magyar dicsőségtáblára

Két kemény edzéssel ünnepel a szombaton 40 éves Kammerer Zoltán

2018. 03. 10.
Megosztás

Március 10-én 40 esztendős a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. A még mindíg versenyben lévő, több mint 30 évtizedes pályafutásra visszatekintő sportoló az olimpia.hu-nak elárulta, többhetes edzőtáborban van, ahol szombaton két kemény edzésen is részt vesz, így komolyabb "bulit" nem tervez.

"Április elsejéig Dél-Afrikában edzőtáborozunk, ünnneplés nagyon nem lesz. Ma reggel volt egy kemény edzésünk, délután is az vár ránk... Hacsak a társaim - de még messze van az este. Edzőtábor van és a felkészülés közepén járunk, hiába a kerek évszám" - mondta szombaton a győriek kajakosa, aki komolyan tervezi az idei szezont.

"Tervem idénre is ugyanaz, mint az elmúlt 31 évben: lehetőségeimből a legjobbat kihozni az egyéni teljesítményt illetően, és bekerülni a világbajnoki és Európa-bajnoki utazó csapatba!"

Jövőre, 2019-ben Magyarországon rendezik a kajak-kenu olimpiai kvalifikációs versenyt, ami az idei esztendő sikere után újabb lendületet és motivációt adhat az ötszörös olimpikonnak, aki legutóbb, Londonban ezüstérmet nyert, Rióba nem sikerült kijutnia. Ha addig kitart, a tokiói lehet a hatodik olimpiája. Akkor lesz 42 éves...

Kammerer Zoltán Sydneyben és Athénban aranyérmet nyert, a görög fővárosban begyűjtött egy pontszerző 5. helyezést is, Pekingben két 4. hellyel gyarapodott, Londonban ezüstérmes lett. Az 1996-os atlantai kezdésnél 14. lett.

1987-ben kezdett kajakozni, első országos bajnoki címét gödi színekben nyerte, majd volt az UTE és az MTK sportolója, ma győriként versenyez. Gyűjtött három világ- és hét Európa-bajnoki címet, valamint két Európa Játékok-győzelmet és három ifjúsági világbajnoki elsőséget is számlál.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)