Két magyar műugró utazhat Londonba

Két magyar műugró utazhat Londonba

2012. 06. 14.
Megosztás

A nemzetközi szövetség, a FINA döntése nyomán Gondos Flóra és Barta Nóra személyében két magyar műugró indulhat a londoni olimpián.

Gondos az RLSE, Barta pedig a BVSC versenyzője, mindketten a 3 méteres műugrásban szerepelhetnek a brit fővárosban július 27-én kezdődő ötkarikás játékokon.

Hosszú ideje kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán a sportágban magyar induló Londonban, miután a kvalifikációs viadalokon nem sikerült közvetlenül kvótát érő helyen végeznie a piros-fehér-zöld színek képviseletében próbálkozók egyikének sem, végül az olimpiai mezőnyöket "feltöltve" született meg a FINA igenje, aminek köszönhetően a két műugró felkerült a londoni utazók listájára.

A februári Világkupán, amely az utolsó közvetlen kvótaszerzési lehetőség volt, Gondos Flóra a zárónapon 9., Barta Nóra pedig a 10. helyen végzett, e pozíciókkal azonban nem járt automatikus részvételi jog. A májusi eindhoveni Európa-bajnokságon 3 méteren Barta - aki 2006-ban és 2010-ben Eb-bronzérmes volt ebben a számban - 10., Gondos Flóra pedig 18. lett.

(Forrás: MTI)