Ioulia Chtchetinina Mark Magyar11

Két magyar páros verseng a téli olimpiai indulás jogáért

2021. 10. 19.
Megosztás

A hétvégi Budapest Trophy 2021 műkorcsolya- és jégtáncversenyen hosszú idő után két magyar páros is jégre lépett.

Vas Kata Blanka a terepkerékpáros szakágban is a dobogó harmadik fokára állhatott világkupafutamon.

Műkorcsolya. Rangos mezőnnyel, a férfiaknál az elmúlt Eb három dobogósa, a női mezőnyben 2021 világbajnoka és 2019 Európa-bajnoka részvételével rendezték meg a Budapest Trophy 2021 versenyt a Vasas jégcsarnokában Káposztásmegyeren.

A legnagyobb várakozás a párosok küzdelmét előzte meg. Hosszú idő óta először fordult elő, hogy két magyar párosért is szoríthattunk a 7 duó között.

Ez az a versenyszám, amelyben egy magyar kettős indulhat a 2022. évi téli olimpián Pekingben.

A nemzeti kvótát megszerző Julia Scsetinina, Magyar Márk kettős magabiztos kűrrel a harmadik helyen zártak. A Mariia Pavlova–Nagy Balázs kettős meg kellett, hogy elégedjen a 7. helyezéssel. A két magyar duó között várhatóan nagy versenyfutás lesz a további versenyeken az olimpiai részvételért.

A férfiak 11 indulót felvonultató mezőnyében Csernoch Andrásnak a triplaugrásokkal alaposan meggyűlt a baja, így a 10. helyen fejezte be a versenyt.

A hölgyeknél 20-an léptek a jégre. A három magyar korcsolyázó közül Schermann Regina a rövidprogramban elért 8. helyét, a kűrben mutatott teljesítményével a 6. helyre cserélte. Szigeti Bernadett a kilencedik, Láng Júlia a 13. helyen végzett.

Jégtáncban a pekingi olimpia első számú tartalékduója, Yanovskaya Anna és Lukács Ádám nem indult a versenyen. A magyar Maria Ignateva–Danijil Szemkó alkotta kettős a 6., míg Emily Monaghan és Iliász Fourati a 7. helyen végzett.

Kerékpár. A tokiói olimpia mountainbike-versenyének negyedik helyezettje Vas Kata Blanka először állt dobogóra a terepkerékpár szakág világkupa-sorozatában.

Az egyesült államokbeli Iowa City adott otthont a világkupa-sorozat harmadik fordulójának, ezzel lezárva a tengerentúli viadalok sorát, amelyek keretében nyolc nap alatt három versenyt abszolvált a világelit.
A kerekesekre közel három és fél kilométeres, száraz, poros nyomvonal várt, amelyen a hölgyek nyolc kört tettek meg. Féltávhoz közeledve Blanka egy darabig vezette a versenyt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Blanka Kata Vas (@blanka_vas) által megosztott bejegyzés

A hetedik körben Blanka kicsúszott, le kellett szállnia a kerékpárjáról, így leszakadt az élen állóktól, de végül harmadikként ért célba.

Összetettben Vas Kata Blanka a negyedik, míg az U23-as különversenyben a magyar bajnok öt pont előnnyel vezeti rangsort. A világkupa-sorozat október 24-én a belga Zonhovenben folytatódik.

(MOB-összeállítás, fotó: Hun Skate)