Két magyarral indult a Gyémánt Liga

Két magyarral indult a Gyémánt Liga

2012. 05. 12.
Megosztás

A dohai nyitó Gyémánt Liga versenyen Kővágó Zoltán és Márton Anita is rajthoz állt.

Mindkét dobóatléta kiváló formában várta az idei GYL rajtját. A tavaly világranglista élén zárt (69,50 m) Kővágó ráadásul győzelmi esélyekkel léphet majd dobókörbe, ugyanis idei eddigi egyetlen versenyén elért 68,21 méteres dobásával a 2012-es ranglistán is első, méghozzá magasan, a rangsorban második holland Rutger Smith 66,97-tel áll mögötte.
Márton Anita az eddigi szabadtéri versenyein nagyon meggyőzően szerepelt, rendre 18 méter felett dobott, április végén pedig 18,48 méterrel az olimpiai A szintet is teljesítette.
A viadal nagyon korai szakaszában van a szezonnak, ennek ellenére tulajdonképpen minden számban parádés mezőny gyűlik össze. Ott lesz Dohában például a férfi 800 méter világcsúcstartója és világbajnoka, a kenyai David Rudisha is.

A diszkoszvető Kővágó Zoltán harmadik lett a legrangosabb atlétikai versenysorozat, a viadalonként 480 ezer dollár összedíjazású Gyémánt Liga első, dohai állomásán.
Kővágó 65,77 méterrel végzett a harmadik helyen az olimpiai ezüstérmes lengyel Piotr Malachowski (67,53 m), valamint az iráni Ehsan Hadadi (66,32) mögött.
A nők súlylökő versenyében Márton Antia 18,33 méterrel negyedik lett, a számot a fehérorosz Nagyezsda Osztapcsuk (20,53 m) nyerte.
A leginkább várt számban, azaz a férfi 100 méteren az amerikai Justin Gatlin 9.87 másodperces eredménnyel diadalmaskodott a korábbi világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell előtt.

(Forrás: MTI)