Czink legyőzte a második kiemeltet Brazíliában

Két órán múlt Czink Melinda élete

2013. 06. 20.
Megosztás

Perforálódott vakbéllel műtötték Czink Melindát Birminghamben - írja a Nemzeti Sport.

A világranglistán 127. magyar teniszező a lapnak elmondta: két órán múlt, hogy nem halt meg, mivel a női versenyeket szervező WTA-t "nem érdekelte, hogy mi történik" vele.

Czink elmesélte, hogy múlt szerdán edzés közben fájdult meg a hasa Birminghamben. A versenyre felvett helyi orvos először ételmérgezéssel kezelte, de később még rosszabbul lett, reggel hatkor pedig már olyan fájdalmai voltak, hogy bevitték a legközelebbi kórházba, ahol morfiumot is kapott. Innen átvitték egy másik kórházba, ahol úgy volt, hogy délután négykor megoperálják a vakbelét. "Ehhez képest tizenkét órát vártam a műtétre, teljesen megdagadt a hasam. Péntek hajnali negyed ötkor meg is műtöttek…" Czinknek a műtős utólag elmondta, hogy annyira perforálódott a vakbele, hogy majdnem szétrobbant.

"A szerveimet meg a hasüregemet is kezdte megfertőzni, így teljesen ki kellett tisztítani mindent, a további fertőzésveszély miatt pedig még bent kellett maradnom, és napi háromszor két adag infúzióban kaptam antibiotikumot."
A magyar játékos hozzátette, hogy most már jobban van, de sohasem volt még ennyire gyenge, az elmúlt napokban hét kilót fogyott.

A teniszező dühös a WTA-ra, mivel elmondása szerint nemhogy nem látogatták meg, de még telefonon sem érdeklődtek.

"Pedig a hatvannégyes tábla miatt a szokásos kettő helyett öt fizioterapeuta is ott volt a versenyen. A kórházban kérdezték, van-e nemzetközi biztosításom. Mondtuk, hogy természetesen, az, amit a WTA-tól kapok, és évi több ezer dollárt fizetek érte, és cserébe minden ellátásomat állják. Ezek után kérdezték, miért oda vittek. Senki sem mondta, hogy máshova szállítsanak… Én pedig egy idegen városban honnan tudjam, melyik kórházban látnak el megfelelően?"

(Forrás: NSO)