Kettős norvég siker a stockholmi sprintversenyen

Kettős norvég siker a stockholmi sprintversenyen

2012. 03. 15.
Megosztás

A férfiak és a nők klasszikus stílusú sprintversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata a svédországi Stockholmban. A győzelmet utóbbiaknál a norvég Marit Björgen, előbbieknél pedig honfitársa, Eirik Brandsdal szerezte meg.

A hölgyeknél nagy meglepetésre nem jutott döntőbe a lengyel Justyna Kowalczyk, aki az elődöntőben a célegyenesbe kanyarodva – nem továbbjutó helyen – elbotlott. Ott volt viszont legfőbb riválisa, a norvég Marit Björgen, aki – bár nagyon szoros versenyben – megszerezte az első helyet, ezzel továbbnövelte előnyét az összetett világkupában, amely így már 160 pont Kowalczyk előtt. Az orosz Julija Ivanova szorongatta meg igencsak, míg a harmadik helyen honfitársnője, Maiken Kaspersen Falla ért célba.

A férfiaknál a címvédő svéd Emil Jönsson volt a nagy hiányzó, aki az elődöntő közben sérült meg és állt ki a versenyből. Ugyan távollétében is volt egy hazai esélyes, a sprint-vk győztese, Teodor Peterson, ám ő végül egy másodperccel kikapott a legutóbbi két sprintversenyt megnyerő Eirik Brandsdaltól. A harmadik helyen a kanadai Len Valjas végzett.

SÍFUTÓ-VK, STOCKHOLM (SVÉDORSZÁG)
FÉRFI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Eirik Brandsdal (norvég) 2:13.6, 2. Teodor Peterson (svéd) +1.0, 3. Len Valjas (kanadai) +2.1
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Dario Cologna (svájci) 1920 pont, 2. Devon Kershaw (kanadai) 1226, 3. Petter Northug (norvég) 1199
NŐI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS):1. Marit Björgen (norvég) 2:29.8, 2. Julija Ivanova (orosz) +0.3, 3. Maiken Kaspersen Falla (norvég) +0.5
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Marit Björgen (norvég) 2399, 2. Justyna Kowalczyk (lengyel) 2239, 3. Therese Johaug (norvég) 1610

(Forrás: NSO)