Msusz mob2023

Kezet nyújt a MOB a sportújságíróknak

2023. 05. 23.
Megosztás

Pécsen, a Kodály Központban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), ahol Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára az ötkarikás szervezet együttműködéséről biztosította a sportélet tollforgatóit. A tisztújítás során Szöllősi György elnök újabb öt évre kapott bizalmat. Tóth Anita, a MOB kommunikációs igazgatója Feleki László-díjat kapott.

Az eseményt dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára nyitotta meg, aki beszédében a nívós újságírói munka fontosságát emelte ki. „Fontos számomra a nyílt és őszinte kommunikáció, ezért is vagyok boldog, hogy az elmúlt egy évben kölcsönös tiszteleten alapuló, korrekt viszony alakult ki a média képviselőivel” – emelte ki a sportpolitikus.

fabian_laszlo
Cseh Péter

A résztvevőket Fábián László, a MOB főtitkára is köszöntötte, aki a Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ együttműködésének lehetőségeit hangsúlyozta. A sportvezető kifejtette, hogy a két szervezet több területen is együtt tud működni. Példaként emelte ki az évente megjelenő sportévkönyvet, az MSÚSZ Csillag Imre Ösztöndíj-programjának támogatását, a MOB Médiabizottságának újraalakulását, valamint az év sportolója gálán való közreműködést, olimpikon, bajnok legendák mozgósítását.

Elnokseg msusz

Az elnök Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, az első alelnök Mravik Gusztáv, a Nemzeti Sport képszerkesztője, a második alelnök dr. Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke, a Mandiner sportszerkesztője maradt. Az elnökségbe újra bekerült Deák Zsigmond, Moncz Attila, Sörös Jenő és S. Tóth János.

Halmágyi Zsolt

A tisztújítás során a MOB két tagját, Szöllősi Györgyöt elnöki, dr. Csisztu Zsuzsát, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnökét alelnöki pozíciójában választották újra, míg a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Győr Béla továbbra is az etikai bizottságot vezeti.

6 D1 A6603
Halmágyi Zsolt

Az elismerések között Tóth Anita, a MOB kommunikációs igazgatója, a Nemzeti Sport korábbi rovatvezetője Feleki László-díjat kapott, a MOB Médiabizottságának korábbi vezetője, a Nemzeti Sport egykori főszerkesztője, Buzgó József Életműdíjban részesült.

A közgyűlésen elfogadták többek közt az új alapszabályt, valamint bemutatkoztak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság főszervezői is.

(MOB-MSÚSZ; fotó: sportujsagirok.hu)