Pusztai liza mobcast

Kígyókról, tetkókról és az olimpiai álomról – MOBCast Pusztai Lizával

2024. 02. 08.
Megosztás

Pusztai Liza világbajnok, a párizsi olimpiára készülő kardozó. A BVSC-Zugló vívóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 19. felvonásában Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Pusztai Liza kadet világ- és Európa-bajnoki aranyérmei után a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián a kardozók egyéni és vegyes csapatversenyében is bajnok lett, 2019-ben kadet sikereit ismételve juniorként is a legjobb tudott lenni, majd 2022-ben és ’23-ban már a felnőtt női kardcsapat tagjaként is a világ tetejére ért.

A magyar női kardvívás egyik legnagyobb csillaga a csapat „befejezőembere”. Zugló díszpolgára (2022) kezdő korában olyannyira „szerelmes” volt a sportágba, hogy ő nyitotta és zárta a vívótermet. Míg Tokióban az esélytelenek nyugalmával vett részt az olimpián, Párizsba már favoritként, az elmúlt két év világbajnokaként utazhat.

A kairói vébén, 2022-ben a kardcsapat (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca) a szakág első világbajnoki címét szerezte, majd egy évvel később az együttes (Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) Milánóban duplázott.

A MOBCastban Liza elmondja, hogy nagyon is érdeki a divat, a tetoválásai egy részét eltüntetné, kígyót szeretne háziállatnak, Márton Annától pedig rengeteget tanul, felnéz rá.

A beszélgetés az alábbi podcastban megtekinthető.