Kínában Londonért versenyeznek a magyarok

2012. 05. 02.
Megosztás

Négy magyar birkózó már kijutott, a többieknek azonban tovább kell küzdeniük az olimpiai szereplés lehetőségéért, melynek kiharcolására péntektől vasárnapig Kínában nyílik lehetőség.

A tavalyi világbajnokság (Módos Péter, Deák Bárdos Mihály, Sastin Marianna) és a múlt heti, szófiai kvalifikációs torna (Ligeti Dániel) után a magyar csapatból még mindig több olyan versenyző áll kvóta nélkül, akik Londonban éremesélyekkel léphetnének szőnyegre. A szabadfogásúaknál például a 2010-ben világbajnoki bronzérmes Hatos Gábornak (74 kg), míg kötöttfogásban az Európa-bajnok Lőrincz Tamásnak (66 kg), Bácsi Péternek (74 kg) és a 2009-es vb aranyérmesének, Kiss Balázsnak (96 kg) kell még küzdenie a játékokért.

A pénteki első napon a szabadfogásúak lesznek érdekeltek, köztük négy magyarral: a Szófiában elődöntős Hatos mellett az idei Eb-n hozzá hasonlóan harmadik Wöller Gergő (66 kg), illetve Veréb István (84 kg) és Kiss Gergely (96 kg) próbálja megváltani londoni repülőjegyét.

A kötöttfogásúaknál szombaton versenyzik Lőrincz, Bácsi, illetve a Szófiában elődöntős Kozák István (60 kg), valamint Lőrincz Viktor (84 kg), vasárnap pedig Kiss Balázs.

A nőknél ketten, Szabó Emese (55 kg) és Németh Zsanett (72 kg) indulnak.

Kínában a szabad- és a kötöttfogásúaknál is súlycsoportonként három-három, míg a nőknél két-két kvóta talál gazdára. Tajjüan az utolsóelőtti lehetőség a sportág képviselői számára, akinek itt nem sikerül, annak a jövő héten Helsinkiben lesz utoljára lehetősége kijutni az olimpiára.

(Forrás: mti)