20211012 002 sprtszazad kozelharc kikepzes

Kiváló és elkötelezett sportolókat vár a Sportszázad

2023. 11. 14.
Megosztás

Ismét pályázatot hirdet a Sportszázadhoz való csatlakozásra a sportért felelős államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség.

A Honvédelmi Minisztérium égisze alatt működő Sportszázad kiválóságai - mint a minisztérium hétfői közleménye kiemelte - az elmúlt években a nemzetközi színtéren is bizonyítottak, szerepük kiemelten fontos a katonai pálya bemutatásában.

A pályázatra minden 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várják, aki a tárgyévben és az elmúlt két évben sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. A 2017-ben újjáalakult Sportszázad a jelentkezők számára kettős életpályát biztosít: a versenysport mellett lehetőséget ad arra, hogy megalapozzák a sport utáni életüket is.

"A honvédség tartalékosaiként a katonai szolgálat, a hazafias és honvédelmi nevelés népszerűsítése mellett katonasportolóként képviselik Magyarországot a világversenyeken, a nemzetközi sportversenyeken és a katonai rendezvényeken" - idézte a kommüniké Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert.

20211012 031 sprtszazad kozelharc kikepzes

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkára kiemelte: a Sportszázadban a legjobb magyar sportolóknak lehetőségük van arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a Magyar Honvédség keretei között is szolgálják hazájukat.

"A Sportszázad az egész országban jelen van, így a sportolók a csatlakozás után is az eddig megszokott lakóhelyükön és egyesületükben folytathatják sportpályafutásukat" - tette hozzá az államtitkár.

Pályázni november 30-ig lehet a kormány.hu weboldalon, illetve a sportköztestületek és a partnerszervezetek oldalain.