Kolonics György követője: Mike Róbert (videóval)

Kolonics György követője: Mike Róbert (videóval)

2014. 05. 13.
Megosztás

A magyar kajak-kenusport az eredményességét tekintve a harmadik helyen áll az olimpia sportágak között a vívás és az úszás mögött. A kenus szakág legkiemelkedőbb egyénisége Kolonics György volt, aki négy aranyéremmel is büszkélkedhet. Tragikus halála után a kenu szakágat az olimpián az egyes számokban Vajda Attila képviselte sikerrel.

Az elmúlt évben egy új kenus duó, Vasbányai Henrik és Mike Róbert jelentkezett a világelitbe. Megnyerték a világbajnokságot 1000 méteren, és a rövidebb távon is ezüstéremmel térhettek haza.

A jövő hétvégi szegedi világkupa arca az olimpiai bajnok Kozák Danuta mellett Mike Róbert.
„Nagy felelősség, hogy velem reklámozzák a versenyt, de nagy megtiszteltetés is. És persze egy kicsit furcsa is magamat látni a képeken, különösen a gyerekkori fotóm vicces" - fogalmazott Mike, aki Kozákhoz hasonlóan egy 1998-as és egy idei fényképen jelenik meg a plakátokon.(MTI)
A kenus elárulta: társával, Vasbányai Henrikkel győzni szeretnének Szegeden, s őt külön motiválja majd, hogy ez lesz az első olyan nagy nemzetközi viadal, amelyen a kétéves kisfia is ott szurkolhat neki a parton.

Egyébként nem véletlen, hogy az idei első nemzetközi versenye az elmúlt héten Milánóban volt a duónak, hiszen jövőre ott rendezik az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, s egy kicsit ismerkedtek a pályával. Nem titkolja, társával szeretnének Rióban a dobogó legmagasabb fokáig eljutni.


Természetesen addig még nagy utat kell bejárniuk, s ennek egyik előkészítő állomása lesz a szegedi regatta is. A szegedi viadalra ötvennégy ország sportolói neveztek, s kis világbajnokságként is emlegetik a sportágban ezt a világkupát. A szegedi regattára mindhárom napon ingyenes lesz a belépés.

A verseny honlapja a részletes programmal itt megtalálható.

(MOB-bl)