Bszentandras3

Kolóra emlékeztünk Békésszentandráson

2024. 03. 24.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és főtitkára is megemlékezett Kolonics Györgyről a békésszentandrási kajak-kenu klub területén található emlékműnél.

Bszentandras4
MOB-Média/Szalmás Péter

A MOB küldöttsége baráti látogatáson vett részt a Holt-Körös partján található településen hétvégén. A különítmény tagja volt Gyulay Zsolt elnök, Fábián László főtitkár, Szabó Gabriella marketingmunkatárs és Szabó Bence, a szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa. A látogatókat Sinka Péter, a klub elnöke és az edzésre készülő fiatalok, azok edzői, valamint a település részéről Lesfalvy Balázs alpolgármester fogadta.

Bszentandras5
MOB-Média/Szalmás Péter

Az olimpiai bajnokok egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a tragikusan fiatalon elhunyt Kolonics György olimpiai bajnok kenusnak a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-Kenu és Szabadidő SK telepén található emlékművénél.

Bszentandras1
MOB-Média/Szalmás Péter

„A Hunyadi Mátyás Sportegyesületet elődeink 1933-ban alapították. A 67 éve tartó működése során hűséggel szolgálta a község sportéletét, biztosította a feltételeket a versenyszerű és a szabadidős sporttevékenységekhez. 1961-ben egy új sportág alakult Békésszentandráson, a kajak-kenu. Csikós György és Bődi László, akkori SE-elnök tette meg az első lépéseket, majd Simon Fiala Tibor vezetésével már versenyszerűen kajakoztak a fiatalok a Körös vizén saját építésű kajakban, kenuban” – írja honlapján a sportszervezet. A klub növendéke volt többek mellett Bodonyi Dóra, aki később olimpiai bajnok lett.

Atlanta és Sydney bajnoka, Kolonics György korábban több alkalommal járt a vízitelepen, ahol egy fából faragott kenu, kettétört lapáttal őrzi emlékezetét.

Bszentandras2
MOB-Média/Szalmás Péter

Bajnokaink természetesen örömmel szelfiztek a fiatalokkal, és adtak autogramot a jövő békésszentandrási reménységeinek.