53757218841 9dc2f6f498 k

Kommunikációs tapasztalatcsere a párizsi olimpia tükrében

2024. 06. 02.
Megosztás

Több mint ötven ország kommunikációs igazgatóinak, menedzsereinek részvételével tartotta meg első digitális média szemináriumát a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) Prágában. A háromnapos esemény fő fókuszában a párizsi olimpia kommunikációs lehetőségeinek hatékony kiaknázása volt. A Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) Szántó Ruben kommunikációs munkatárs képviselte.

5 kontinens 51 nemzetének 74 résztvevője gyűlt össze a cseh fővárosban tartott konferencián, amelynek résztvevőit az ANOC főtitkára, Gunilla Lindberg köszöntötte. A sportvezető elmondta, bár minden nemzeti olimpiai bizottság különböző, de hasonló lehetőségekkel és problémákkal állnak szemben, ezért az ilyen alkalmak fontos tudástranszfernek adnak táptalajt. Rengeteg jó gondolat és tapasztalat rejlik az olimpiai családban, cél, hogy ezeket mindannyian a lehető legjobban hasznosíthassák.

53754155936 7d57d54e2d o

ANOC Digital Communications Seminar Prague 2024

ANOC/Martin FLOUSEK

A háromnapos értekezés három fő téma köré épült: social media célok felállítása és mérése, sportolók kommunikációs bevonása a játékok előtt és alatt, illetve szurkolói aktiváció. Minden témakörben 2-2, az adott területen sikeres nemzet ismertette tapasztalatait, majd 6 kis csoportban altémákra bontva folyt a gondolatcsere. A programot tarkította továbbá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogi csapatának előadása, hasznos technológiai innovációk, szoftverek ismertetése és az ANOC frissen elkészült social media kézikönyvének bemutatása is. Az informális tanácskozáson legalább ennyire fontos volt azonban, hogy a résztvevők megismerjék egymás országát és kulturális sajátosságait, illetve a delegáltak a párbajtőrvívásba is belekóstolhattak.

53757590470 205c273aad k
ANOC

„Igen speciális nemzeti olimpiai bizottságok kommunikációjában dolgozni, hiszen periodikussága miatt igazán egyedi, máshoz nehezen hasonlítható terület ez. Ezért különösen fontos, hogy végre lehetőségünk volt hozzánk hasonló cipőben járó szervezetek képviselőivel beszélgetni, ők hogyan gondolkoznak egy-egy téma kapcsán” – fejtette ki Szántó Ruben. „Köszönettel tartozunk a profi szervezésért az ANOC-nak és a Cseh Olimpiai Bizottságnak, mert sokat tanultunk egymástól ebben az intenzív három napban, és biztos vagyok abban, hogy mindenki rengeteg hasznos tapasztalattal távozott Prágából” – tette hozzá a MOB kommunikációs munkatársa.

53753269427 2d54db32b1 o

ANOC Digital Communications Seminar Prague 2024

ANOC