Könnyes pillanatok

Könnyes pillanatok

2017. 04. 14.
Megosztás


Folytatta 2015-ben megkezdett „Ötkarikás beszélgetések” című közönségtalálkozóját a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. Az idei első rendezvény díszvendége a Regőczy Krisztina – Sallay András olimpiai ezüstérmes, világbajnok, világ- és Európa-bajnoki érmes jégtánckettős volt. Az esemény helyszínét pedig első ízben a Sugár Bowling Center biztosította.

Mitől másabbak a zuglói „Ötkarikás beszélgetések”, mint a legtöbb hasonló rendezvény? A szervezők nemcsak interjúvolják a meghívott sportolókat, hanem rendre megpróbálnak olyan szituációkat teremteni, amely révén a sportemberek közelebb kerülhetnek a közönséghez. Többek között azzal, hogy olyan meglepetésvendégeket hívnak, akik az adott sportoló pályafutását segítették, és aki biztos, hogy örömet szerez a számukra. Az április 11-i jégtánctalálkozót az olimpián, világbajnokságon és Universiade-n is járt Szőllősi – Vida pár férfitagja, Vida Gábor egykori műkorcsolyázó, Nagy Zoltán, a Regőczy-Sallay páros balett-tanára és koreográfusa, illetve Kozári Klára, a Magyar Korcsolya Szövetség legendás elnöke színesítették. Nekik köszönhetően a közönség azt is megtudhatta, hogy a legendás jégtánckettős honnan vette a kűrjeiben a balettelemeket, milyen szempontok alapján választottak zeneszámokat, illetve kűrruhákat, vagy, hogy ki miként pontozta a gyakorlatukat a Lake Placid-i téli olimpián.

Dicséret illeti tehát a szervezőket, akik az otthonos környezettel, a vendégszeretetükkel és a meglepetés vendégekkel könnyekig meghatották a két meghívott sportolót. A nosztalgikus könnyek pedig Krisztinában és Andrásban is gátakat szabadítottak fel, így az április 11-i „Ötkarikás beszélgetések” közönségének egy nagyon is őszinte és érzelmes estében lehetett része. Ahogy azt Regőczy Krisztina az est végén megfogalmazta: „Jó volt ennyit nosztalgiázni!”

Az eseményen részt vett Lehmann László, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is.

(Riersch Tamás)