Flagbearer closing 3

Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

2022. 02. 19.
Megosztás

A magyar idő szerint vasárnap kora délután kezdődő záróünnepségen a sífutó Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a nemzetek felvonulásán, a pekingi téli olimpia utolsó versenynapján.

Kónya Ádám 72. helyen végzett a szabadstílusú sprintversenyben, 15 kilométeren 80. lett, a szombati zord időjárás miatt 50-ről 30 kilométerre lecsökkentett tömegrajtos versenyben pedig 55. helyen fejezte be a versenyt.

A sífutó az egyetlen magyar versenyző, aki még az olimpiai faluban tartózkodik, miután a többi sportoló hazautazott. Mint ismert, a műkorcsolyázó Magyar Márkot pozitív PCR-teszt után karanténhotelben helyezték el a kínai fővárosban, a többi sportolótól elkülönítve.

A téli olimpián a rövidpályás gyorskorcsolyázók Liu Shaoang révén egy arany- és egy bronzérmet szereztek, a vegyes váltóval egy további harmadik helyezést értek el.

A már otthon tartózkodó sportolók közül többen ellátogatnak vasárnap délután 17 óra magasságában a Városligeti Műjégpályára, a Freeze Magyarock Budapest elnevezésű télisport-fesztiválra.

A pekingi téli olimpia záróünnepsége vasárnap magyar idő szerint 13 órakor kezdődik.