Könyv az olimpiára utazóknak

2012. 03. 04.
Megosztás

"Szurkolj Londonban" címmel útikönyv jelent meg a nyári olimpiára utazó magyar sportbarátoknak.

A Vétek György és a sportújságíró Vásárhelyi Tamás által jegyzett kötet szombati sajtóbemutatóján Rudolf Péter színművész méltatta a művet:

"Tiszta szívből ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, különösen az fogott meg benne, hogy feldolgozza azt az 1908-as londoni játékokon megtörtént eseményt, amelyről várhatóan magam is filmet forgatok. A vívóválogatottat akkoriban katonatisztek alkották, az osztrákok azonban nem engedték, hogy ők csapatban elinduljanak, így civileket is kerestek, akik aztán végigverték a világot Londonban. A legjobb hatban öt magyar volt, és a döntőt is magyarok vívták. Mi Kapitány Iván rendezővel A kard éle címet szánjuk a filmnek, amely egyelőre felkészülési fázisban van."

Vétek György kifejtette, hogy eddig jobbára sört népszerűsítő városismertetőket írt, és az új kötetben is megtalálható 15 londoni söröző, amelyet érdemes felkeresni:
"Egy olyan ajánlatgyűjteményt állítottunk össze, amely a többi közt tartalmazza mindazt, ahova érdemes elmenni az olimpiai turistáknak."
A könyvet Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének az előszavával jelentette meg Hibernia Kiadó.

(Forrás: MTI)