Image3

Koordinációs egyeztetés 90 nappal az Európa Játékok előtt

2023. 03. 24.
Megosztás

Krakkóban ülésezett a III. Európa Játékok Koordinációs Bizottsága, melynek tagja Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A testület találkozott a szervezőbizottság képviselőivel, tájékoztatást kaptak az előkészületekről, a szervezés aktualitásairól. A 2023-as multisportesemény azért is nagy jelentőséggel bír, mert számos versenye egyben a 2024-es párizsi olimpia kvalifikációs eseményeként is szolgál.

A témák közt szerepelt a sportprogram mellett a költségvetés, az egészségügyi háttér, a nemzeti olimpiai bizottságokat érintő szolgáltatások, a szállítás, logisztika, kommunikáció, marketing, az akkreditációval kapcsolatos kérdések, valamint az önkéntesek munkája és a biztonság is.

A magyar küldöttség tagja volt Szarka Tünde, a MOB nemzetközi csapatának munkatársa is.

„A szervezőbizottság különböző témakörökben tartott beszámolót arról, hogy állnak kilencven nappal a rajt előtt – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – Az látszik, hogy vannak még feladataik bőven, de össze fog állni az esemény, és jó kis Európa Játékoknak nézünk elébe. Rendezvény szempontjából nagyon összetett eseményről beszélünk, ez abból is adódik, hogy bár a központ Krakkó, több mint tíz helyszínen zajlanak a versenyek. Tanulságos két napon vagyunk túl, sok kérdés hangzott el, de mind olyanok, amelyek előre vitték a szervezést.”

Image2

A találkozón Spyros Capralos, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke elismerően nyilatkozott. „Kevesebb mint 100 nap van hátra a 2023-as Európai Játékokig, és már csak néhány hét van a béke lángjának meggyújtásáig, amire Rómában kerül sor. A szervezőbizottság jelentős előrehaladást ért el a legutóbbi, októberi látogatás óta. Biztos vagyok benne, hogy a nemzeti olimpiai bizottságok és a sportszövetségek támogatásával a szervezők és a Lengyel Olimpiai Bizottság sikeresen lebonyolítja Európa legnagyobb sporteseményét 2023-ban. Szeretnék köszönetet mondani a koordinációs bizottságunk tagjainak és a lengyel szervezőknek a kemény munkájukért és elkötelezettségükért ezekben a nehéz és viharos európai időkben."

A III. Európai Játékokat 2023. június 21. és július 2. között Krakkóban és a környező kis-lengyelországi régióban rendezik. A szervezők 48 ország 7300 sportolóját várják a játékokra; 18 nyári és 1 téli sportág 22 szakágában, továbbá 7 nem olimpiai sportágban összesen 255 győztest avatnak.

Bővebb információk a MOB honlapján.

(MOB-Média)