Kormos Villő nem jutott tovább a középdöntőbe

Kormos Villő nem jutott tovább a középdöntőbe

2016. 08. 18.
Megosztás

Szerdán rendezték a női toronyugrás selejtezőjét a riói olimpián: a szám egyetlen magyar indulója, Kormos Villő a 27. helyen zárt, így nem jutott be a középdöntőbe.

A harmadik olimpiáján résztvevő Kormos Villő az első három ugrására 44 és 47 közötti pontszámokat kapott, majd jött egy kiváló, közel hatvan pontos gyakorlat (58.80), zárásként viszont rontott, csak 31.50-et kapott. Összesítésben 227.7 ponttal így a 27. helyen zárt a 28-as mezőnyben, a többet is rontó orosz Julija Tyimosinyinát (212.25 pont) előzte meg.

„288 pontot ugrottam februárban itt, Rióban, amivel kikerültem az olimpiára, most 289 ponttal lehetett bekerülni a középdöntőbe, tehát abszolút reális volt, hogy továbbjussak. Igazából, mióta 10 métert ugrok, ez az egyik legrosszabb versenyem. Sok mindenre lehetne fogni, de ezt én rontottam el” – értékelt könnyeivel küszködve Kormos Villő az MTI-nek.

A magyar ugró elmondta még, hogy a negyedik gyakorlatával, amelyre ezúttal a legmagasabb pontszámot kapta, voltak problémái még egy éve, mert mint elárulta, „egyszer eltévedtem benne versenyen, és nagyon nagyot estem”.

„Attól eléggé tartottam, talán azért sikerült az a legjobban” – tette hozzá. Az utolsóról pedig, amely a legkevesebb pontot érte, azt mondta, hogy pár napja öt méteren ennél az ugrásnál lecsúszott a lába, és „abból is esett egy arcosat”.

„Nagyon tartottam tőle, hogy nehogy megint lecsússzon a lábam. Lehet, hogy ez az egész befolyásolta a többi ugrást is. Igazából azt sajnálom, hogy a két legjobb ugrásomat, az első kettőt is elrontottam” – mondta Kormos.

(MOB/MTI, fotó: MOB/Szalmás Péter)