Kozák Danuta: Az edzéseken kívül szinte csak eszem és alszom

Kozák Danuta is csatlakozik a Bajnokok Útja Alapítvány programjához

2013. 11. 08.
Megosztás

A kétszeres olimpiai bajnok, az idén három világbajnoki címet szerző Kozák Danuta is bekapcsolódott a Bajnokok Útja Alapítvány programjába.

Az Év sportolója címre is pályázó kajakozó, példaértékű sportpályafutásával irányt kíván mutatni a gyerekeknek.

A londoni olimpián a női négyes tagjaként aranyérmet szerző Fazekas-Zur Krisztina által létrehozott alapítvány az idén márciusban kezdte meg működését, a szervezet a gyermekek egészségtudatos nevelése érdekében olyan program megvalósításába kezdett, mely a fiatalokat a tudatos életvezetés kialakítására ösztönzi, és tartós eredménnyel kecsegtet.

„Előremutató, pozitív kezdeményezésnek tartom a Bajnokok Útja Alapítvány törekvéseit, hiszen manapság egyre nagyobb kihívás rendszeres sportolásra ösztönözni a fiatal generáció tagjait. Sikeres és ismert sportolóként úgy érzem, hogy hitelesen állhatok a gyerekek elé, bízva abban, hogy a jövő bajnokai majd közülük kerülnek ki” – mondta az idén a három világbajnoki címével egyedülálló teljesítményt nyújtó Kozák Danuta, aki méltán pályázik az Év legjobb sportolója címre. Kozák hozzátette: „fontosnak éreztem, hogy Kriszta személyében egy kajakos csapattársam egyéni kezdeményezése mellé álljak, akinek a céljaival maximálisan azonosulni tudok.”

Az alapítvány munkájában már eddig is több sportoló aktívan részt vett, tavasszal a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, az EHF-kupa győztes kézilabdázó Tápai Szabina, a mountain-bike junior vb ezüstérmes, londoni olimpikon Benkó Barbara, és az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás is ellátogatott egy-egy általános iskolába. A szervezet munkájához az idén ősztől a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danuta, valamint a világbajnok vízilabdázó Decker Attila is csatlakozik.

(Forrás:mkksz.hu)