20240601 011 OQS onkentes

Közel 500 önkéntes segít az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásának lebonyolításában

2024. 06. 03.
Megosztás

Óriási érdeklődés övezi már most az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomását. Az ingyenesen látogatható eseményt idén június 20-23. között rendezik meg a Ludovika Campus területén. Az esemény lebonyolításában közel 500 önkéntes segíti a szervezőket, akik nélkülözhetetlen támogatást nyújtanak a verseny sikeres megvalósításához. Nekik tartottak a szervezők június 1-én önkéntes napot, amelyen nemcsak információkat kaptak feladataikról, de sportági bemutatók által is közelebb kerülhettek az utcai sportok olimpiai fesztiváljához.

A világszínvonalú sporteseményen a breaking, a sportmászás, a gördeszka és a BMX freestyle legjobbjai mérik össze tudásukat, amelyre már most jelentős érdeklődés mutatkozik. Az önkéntesek számos feladatot látnak el a rendezvény alatt, így például a sportolók és a nézők eligazításában segítenek, a versenyek lebonyolításában vesznek részt, valamint az Urban Festival programjainak szervezésében is közreműködnek.

Az önkéntesek nem csak Budapestről és Pest megyéből érkeznek, hanem az ország számos vidéki városából, sőt, külföldről is jelentkeztek. Az önkéntesek korosztályi megoszlása is rendkívül széles: a legfiatalabb önkéntesek 16 évesek, míg a legidősebb 76 éves. A fiatalok lendülete és a tapasztaltabb önkéntesek bölcsessége együtt alkot egy dinamikus és elhivatott csapatot, amely biztosítja az esemény zökkenőmentes lebonyolítását.

Szarvák Csenge önkéntes nap
MOB-Média/Szalmás Péter

Az esemény ingyenesen látogatható, és minden érdeklődőt szeretettel várnak. A nézők nemcsak a versenyek izgalmait élvezhetik, hanem kipróbálhatják magukat a négy fő sportágban is, köszönhetően a hazai sportági szövetségek által szervezett oktatásoknak és bemutatóknak. Az Urban Festival keretében zenei programok is színesítik a rendezvényt, ahol a hip-hop, a rock és a surf-punk stílus képviselői lépnek fel, valamint dj battle és beatbox show is várja a közönséget.

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomása nem csupán a sport rajongóinak nyújt felejthetetlen élményt, hanem a résztvevő önkéntesek számára is egyedülálló lehetőséget kínál. Az önkéntesek közelről figyelhetik meg a világklasszis sportolókat, találkozhatnak magyar olimpiai bajnokokkal és érmesekkel, és közvetlenül részt vehetnek az olimpiai kvóták megszerzéséért folytatott küzdelemben.

A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezésében, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága bevonásával, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a hazai sportszövetségekkel együttműködésben megvalósuló rendezvény kivételes sportélményt ígér mind az önkéntesek, mind a nézők számára.

További információk az eseményről és az önkéntes programról az alábbi weboldalakon találhatók: Olimpiai Kvalifikációs Sorozat hivatalos honlapja, Olimpiai Kvalifikációs Sorozat Facebook oldala