Közép- és Délkelet-európai olimpiai bizottságok vezetői találkoztak Szlovákiában

Közép- és Délkelet-európai olimpiai bizottságok vezetői találkoztak Szlovákiában

2017. 10. 18.
Megosztás


Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár személyében kétfős magyar delegáció vett részt azon a szlovákiai találkozón, amelyen Közép- és Délkelet-európai nemzeti olimpiai bizottságok vezetői ültek tárgyalóasztal mellé. A kétnapos fórumon 17 ország sportvezetői tanácskoztak egymással.

A somorjai programon a magyarok mellett Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Macedónia, Görögország, Moldova, Montenegro, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Koszovó olimpiai bizottságának elnökei, vagy alelnökei és főtitkárai vettek részt.

„Hasznos megbeszéléseket folytattunk, hiszen azon túl, hogy kiváló alkalom adódott egymás megismerésére, a sportdiplomáciai kapcsolatok szorosabbá tételére, az olimpiai mozgalom aktualitásai kerültek napirendre. Tárgyaltunk a jövő februári phjongcshangi téli olimpia vonatkozásairól, például a szállások, utazás tekintetében; illetve az Európai Olimpiai Bizottság múltjáról, jelenéről, jövőjéről is. Novemberben Zágrábban rendezik a szervezet közgyűlését, annak aktualitásait is átbeszéltük, illetve néhány nap múlva lesz az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának ülése Monte Carlóban, szóba kerültek az azzal kapcsolatos választások is” - tájékoztatott Kulcsár Krisztián.

Magyar szempontból azért is jelentős a Monte Carlói esemény, mert a MOB a világbajnoki bronzérmes, olimpikon gátfutó Baji Balázst delegálja a bizottság tagjai közé.

Kulcsár Krisztián szeptemberben már járt Somorján, amikor több szlovák sportvezetővel és kormánytaggal is találkozott.

(MOB)