Neszmélyi Emil: A csúcstámadás biztató üzenet az olimpikonoknak

Közösségi médiakampánnyal népszerűsíti Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogramját idén a BOM

2021. 11. 16.
Megosztás


Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány a Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogramját, amellyel olyan fiatalokat támogatnak, akik élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. A 2021. november 15. és 2022. január 15. között zajló pályázati időszakot a BOM ebben az évben közösségi médiakampánnyal is népszerűsíti, amelyben olimpikon ösztöndíjasaik buzdítják fiatal sportolótársaikat a programban való részvételre.

A Magyar Olimpiai Bizottság első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert Ösztöndíjra ebben az évben is olyan fiatal tehetségek jelentkezését várja a BOM Alapítvány, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, és élsportolói karrierjük mellett állami ösztöndíjas vagy költségtérítéses felsőfokú képzésen tanulnak. Az Alapítványnak, valamint két stratégiai partnerének, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Magyar Paralimpiai Bizottságnak immáron közel egy évtizede célja, hogy támogassa azokat a fáradhatatlan elszántsággal dolgozó fiatalokat, akik kivételes sporteredményeik mellett az egyetemi tanulmányaikban is helytállnak. A program 2014-es indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, az elmúlt években már több mint 150 sportolót, összesen több mint 100 millió forinttal támogatott, közvetetten pedig közel 81 diplomával tette gazdagabbá ösztöndíjasait a BOM Alapítvány.

A BOM ösztöndíjasai időről időre fantasztikus eredményeket érnek el Európa- és világbajnokságokon, sőt, többük az idei tokiói olimpián nyújtott teljesítményével örökre beírta magát a sporttörténelembe. Az alapítvány számára fontos, hogy minél többen részesülhessenek az itthon egyedülálló támogatási rendszerükből, és mind a pályán, mind az iskolapadban bizonyíthassák rátermettségüket. Ezért idén a BOM Alapítvány olimpikonjai és paralimpikonjai közreműködésével kampányt indít Facebook- és Instagram-oldalán, hogy minél több fiatallal ismertessék meg az ösztöndíjprogram előnyeit és lehetőségeit.

„Nagyon büszkék vagyunk ösztöndíjasainkra, hiszen kemény és kitartó munkájukkal fantasztikus eredményeket érnek el. Ennek egyik legszebb tanúbizonysága, hogy nyáron elképesztő teljesítményt nyújtottak, eredményeikkel csúcsokat döntöttek és sporttörténelmet írtak Tokióban. Ösztöndíjprogramunk célja idén is az, hogy ezeket a rendkívül tehetséges fiatalokat támogassuk sporteredményeik mellett az általuk választott szakmában is, amelyben akár sportkarrierjüket követően is kiteljesedhetnek” – mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

„Az olimpián részt venni, és ott kiemelkedőt nyújtani talán a legcsodálatosabb dolog, amit egy sportoló a pályafutása során átélhet. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy ösztöndíjasaink közül többen is megtapasztalhatták ezt az élményt, és legalább ekkora örömmel, hogy ösztöndíj- és karrierprogramunkkal ehhez mi is hozzájárulhattunk. Karrierprogramunk célja, hogy segítségével ösztöndíjasaink felkészülhessenek a civil életre, ami aktív sportolói karrierjük befejezését követően várja őket. Ezt szakmai programokkal és személyre szabott mentorálással is támogatjuk” – tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM főtitkára.

A 2022. Berzeviczy Albert Ösztöndíj Program pályázati felhívása és a jelentkezéshez szükséges valamennyi dokumentum a BOM Alapítvány weboldalán találhatók.

(BOM; fotó: MOB/Szalmás Péter)