MA1 0121

Közte tíz: kiütéssel nyertek a férfi kézisek Argentína ellen

2024. 07. 29.
Megosztás

A férfi kézilabda-torna második csoportfordulójában Argentína bánta, hogy a nyitó körben a magyar válogatott némi meglepetésre kikapott Egyiptomtól, mert a fiaink most a dél-amerikaiakon töltötték ki a dühüket: az eredmény 35–25-ös győzelem.

Alakulnak az érdekességek az olimpia férfi kézilabda-tornáján is, hiszen a házigazda Franciaország a második mérkőzését is elveszítette, a mieinket az első fordulóban legyőző Egyiptom pedig a másodikban kikapott Dániától.

Ettől függetlenül a magyar férfiválogatottnak egyetlen célja lehetett Argentína ellen: nyerni, hogy a továbbjutásra maradjon esély.

MA207722
MOB-Média/Molnár Ádám

Ennek megfelelően kezdetben a fiaink jártak előrébb, de csak egy-két góllal, aztán 9–9-nél utol is érték őket a dél-amerikaiak. Utána, 10–10-et követően viszont zsinórban három magyar gól született, ami kialakította az addigi legnagyobb különbséget.

Ráadásul utána még jobb dolgok következtek: ugyan Argentína 12–14-nél feljött mínusz kettőre, ám erre ismét egy triplával válaszoltak a mieink, úgyhogy hirtelen már 12–17-nél tartottunk, és ezzel véget is ért az első félidő, mert az utolsó támadások eredménytelenül peregtek le.

MA1 0231
MOB-Média/Molnár Ádám

A fordulás után azt a ritmust vette fel a mérkőzés, hogy egy argentin találatra két magyar érkezett: 13–17-ről így jutottunk 16–25-re, amibe már üres kapus gól is fért.

Újabb rimusváltás akkor következett, amikor ismét kivágtunk egy hármas rohamot, ezzel pedig már tízen túli előnnyel robogtunk a győzelem felé.

Üröm ott vegyült az örömbe, hogy Sipos Adrián bicegve jött le a pályáról egy rossz esés után, majd Ancsin Gábor arcát találta el az egyik argentin, amit alaposan kivideóztak, és a szemet érő találatot piros lappal jutalmazták, majd a sérüléspercek folytatásaként Fazekas Gegrő kapott kétoldali szorítást, amiért ápolni kellett.

MA207779
MOB-Média/Molnár Ádám

Közben azért a kézilabda is ment tovább, az előnyünk nem csökkent, avagy készülhettünk a győzelemre.

Ez végül 25–35-ös állásnál érkezett el, tehát megvan az első siker, kettő pont és sansz a továbbjutásra. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Imre Bence volt hét góllal, a kapuban Palasics 13-szor védett.

Persze a következő feladat nem lesz egyszerű: szerda reggel 9.00-kor a kettőből kettőnél tartó Norvégia várja a mieinket.

KÉZILABDA
Férfiak, B-csoport, 2. forduló
Argentína–Magyarország 25–35 (12–17)

MA207808 4 3
MOB-Média/Molnár Ádám

VÉLEMÉNYEK

Imre Bence: „Szerencsére kijött a két csapat közti minőségkülönbség, Az argentinok sem rosszak, sőt, kifejezetten jó játékosok, de az első félidő közepén tudtunk váltani, lerohanásban és védekezésben, kapusteljesítményben is. Örülök, hogy ez kitartott a végéig és magabiztos, könnyed győzelem lett, fontos lehet az is, hogy sok góllal nyertünk.

A Norvégia elleni reggeli kezdés szokatlan – de nekik is az lesz.

Nagyon élvezem az olimpia minden percét, próbálom követni a többi sportág eseményeit, talán kicsit túlzóan is… De ezt azért is csinálom, mert így nem pörgök rá a saját meccsünkre. Itt most egy nagy család vagyunk.”

Rosta Miklós: „Minden meccs nehéz az olimpián, még egy Argentína elleni is. Szerencsére olyan különbséget tudtunk kialakítani, amivel nyugodtan tudtunk gazdálkodni. A végén akadt két durva szabálytalanság, szerencsére megúsztuk sérülés nélkül.

Védekezésben láttuk, hogy min kell javítanunk, és azt is láttuk, hogy milyen lövéseket rontottunk el Egyiptom ellen.”

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.