Közvetíti az MTVA a hétvégi kézilabda-kupadöntőket az MR1-Kossuth rádió hullámhosszán

Közvetíti az MTVA a hétvégi kézilabda-kupadöntőket az MR1-Kossuth rádió hullámhosszán

2012. 05. 05.
Megosztás

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlása érdekében.

Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.

Az MTVA sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, hiszen a közmédia kiemelt célkitűzése a hazai és nemzetközi sportesemények közvetítése, és a hazai sportélet közszolgálati csatornákon való megjelenése, különös tekintettel olyan sporteseményekre, amikor magyar sportolók és csapatok is részt vesznek a megméretéseken.

A DIGI Kft. úgy reagált: „irreálisan alacsony árat kínált az MTVA”. Közleményében jelezte: „az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, az általuk a megszokott piaci árnál magasabbnak nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna”. A DIGI Sport az ajánlott összeg kétszeresét kérte, amely mint közölte, „töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak.”

A közszolgálati média mindent megtesz, hogy a női kézilabda európai kupadöntők mérkőzéseit eljuttassa a magyar közönségnek. Az MTVA és DigiSport között kialakult televíziós jogvita ellenére az MR1-Kossuth rádió élőben közvetíti a Győr és a Ferencváros női klubcsapatának nemzetközi döntőit.

Története során másodszor játszik a Győr női kézilabdacsapata a legrangosabb európai kézilabdakupa döntőjében, a Ferencváros pedig megvédheti címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A hatalmas érdeklődéssel várt mérkőzések mindegyikét élőben közvetíti az MR1-Kossuth rádió.

Május 5-én, szombaton 17.50-19.30-ig 100 perces élő sportműsorral jelentkezik az MR1-Kossuth rádió Veszprémből, a Győr-Podgorica női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjéről. A közvetítő riporterek Hajdú B. István és Cseszregi Balázs lesznek.

Másnap, május 6-án, vasárnap az MR1-Kossuth rádió 19.05-20.00 között élőben kapcsolja Dabast, ahol a Ferencváros a dán Viborg csapatával játssza a női kézilabda KEK-döntőjének első találkozóját. A közvetítő riporter Hajdú B. István lesz.

Az egy héttel későbbi idegenbeli visszavágókat szintén élőben közvetíti a közszolgálati csatorna.
Május 13-án, vasárnap 17.20-18.30 között a dániai Viborgból Novotny Zoltán jelentkezik a Viborg-Ferencváros KEK-döntő visszavágójáról. Majd ugyanezen a napon este 19.05-19.30 és 20.05-20.53 között a montenegrói Podgoricáról P. Fülöp Gábor közvetítésében hallhatjuk a Podgorica-Győr női Bajnokok Ligája fináléjának második mérkőzését.

Női kézilabda BL-döntő
1. mérkőzés: Győr-Podgorica május 5. szombat 17.15. Közvetítés: MR1-Kossuth rádió 17.50-19.30
2. mérkőzés: Podgorica-Győr május 13. vasárnap 19.00. Közvetítés: MR1-Kossuth rádió 19.05-19.30 és 20.05-20.53

Női kézilabda KEK-döntő
1. mérkőzés: Ferencváros-Viborg május 6. vasárnap 18.30. Közvetítés: MR1-Kossuth rádió 19.05-20.00
2. mérkőzés: Viborg-Ferencváros május 13. vasárnap 16.40. Közvetítés: MR1-Kossuth rádió 17.20-18.30

(Forrás: telesport.hu, MTI )