Külföldi tornákon gyűjtik a ranglista-pontokat az EYOF-ra készülő teniszezők

Külföldi tornákon gyűjtik a ranglista-pontokat az EYOF-ra készülő teniszezők

2017. 06. 02.
Megosztás


A héten a Nemzeti Tenisz Edzésközpontban volt összetartásuk az EYOF-ra készülő teniszezőinknek. Öt fiú és négy lány alkotja a keretet. Az EYOF-on a 2002/2003-as korosztály szerepelhet. Győrben 2-2 fiú és lány alkothatja a magyar csapatot, akik egyesben és párosban indulhatnak.

„Egy rövid összetartásra hívtuk össze a fiatalokat. Az érdemi munka mellett a felvonulóruha próbája, csapatkönyvfotózás és sportorvosi vizsgálat is szerepelt a programban – kezdte dr. Zsiga László edző. - Sportágunkban nehéz egyszerre összehívni a teljes keretet, hiszen a játékosok szerte a világban játszanak különböző tornákon. A hétvégén már el is utaznak a gyerekek Olaszországba. A versenyidény most kezdődött, így különböző külföldi tornákon gyűjthetik majd a ranglistapontokat. Idén U16-os Eb-t rendeznek az EYOF idejében Moszkvában. Jelenleg az U16-os ranglistákon ezek a 15 éves fiatalok az első 10 között találhatók, de várhatóan ők nem az Eb, hanem az EYOF-részvételért versengenek majd. Hogy melyik 2-2 játékos szerzi meg az indulás jogát, az június vége felé dől el" - fejtegette a szakember.

„A győri torna esélyeiről még korai beszélni, hiszen nem ismerjük az ellenfeleket, és az sem mellékes, hogy az EYOF előtti tornákon mindenki salakpályán mérkőzik. Hogy kinek fekszik majd a kemény borítás, az csak Győrben dől el. Az biztos, hogy közvetlenül az EYOF előtt júliusban a helyszínen fejezzük be a felkészülést. Ezen már azok vesznek részt, akik az EYOF-on indulnak” – mondta dr. Zsiga László.

Az EYOF-ra készülő keret:
fiúk: Fajta Péter, Velcz Zombor, Buzonics Dominik, Dobák Bálint, Hornung Iván Noel;
lányok: Jánosi Luca, Drahota-Szabó Dórka, Keresztes Paloma, Papp Nóra.

(A képen az elmúlt évi isztambuli fedettpályás Eb-selejtezőn szerepelt U14-es fiú csapat: Fajta Péter, Buzonics Dominik és Velcz Zombor szerepel.)

(MOB, fotó: huntennis.hu)