Kkm oqs 24 06 21

Külügyminiszteri találkozó a sportdiplomácia jegyében

2024. 06. 21.
Megosztás

Miniszteri találkozón egyeztettek magyar sportvezetők és sportdiplomaták a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaival és a budapesti OQS, vagyis az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat vendégeivel. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta többek közt a Magyar Olimpiai Bizottság delegációját is.

A találkozón részt vett többek közt Mustapha Berraf, az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének elnöke, Kolinda Grabar-Kitarović, Horvátország korábbi elnöke, a NOB tagja, a jövőt illető játékok előkészítő-bizottságának elnöke, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója, Gyulay Zsolt, a MOB első embere, Fábián László főtitkár, Szabó Bence nemzetközi kapcsolatokért felelős vezető, Gyurta Dániel, a NOB Sportolói Bizottságának tagja, Bényi Szabolcs, a MOB Budapesti Olimpia Bizottságának vezetője, az Esélyegyenlőségi Bizottság és az EOC nemek közti egyenlőség, diverzitás és inklúzió bizottságának (Gender Equality, Diversity and Inclusion Committee, GEDI) tagja, Sunil Sabharwal, a Nemzetközi Fair Play Bizottság főtitkára és Mihai Covaliu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke is.

A találkozó a sportdiplomácia jegyében telt, a résztvevők az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásának friss élményei mellett az olimpiai mozgalom aktualitásait tekintették át.