Kvalifikációs pontok karatéban, Tokióból

Kvalifikációs pontok karatéban, Tokióból

2018. 10. 15.
Megosztás


A hazai karate történetének egyik legjelentősebb eredményét érte el Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel, hiszen dobogóra állhattak egy olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó versenyen a tokiói olimpia helyszínén. A triatlonisták Amerikában, a judósok Mexikóban versenyeztek a tokiói olimpia jegyében. Közben a magyar fiatalok az ifjúsági olimpiáról szállították a sikereket. Hétvégi összefoglaló.

Karate. Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel is a harmadik helyen végzett a Karate1 Premier League olimpiai kvalifikációs versenysorozat állomásán. A három magyar küzdő ráadásul a sportág 2020-as ötkarikás debütálásának helyszínén, a Tokióban megrendezett - 70 ország 664 sportolóját felvonultató - Karate1 Premier League viadalon szerzett bronzérmet. Eredményük komoly reményekre jogosít a novemberi világbajnokság előtt. A sorozat tavasszal lebonyolított dubaji és a marokkói állomásán Tadissi, Hárspataki és Molnár szintén egyaránt bronzérmet nyertek, ami jelzi, hogy nem egyszeri, "kicsúszott" eredményről van szó, hanem mindhárman a világ jelenlegi közvetlen élvonalába tartoznak.

Triatlon. Legjobb magyarként Bragmayer Zsanett a nőknél a 13. helyen végzett a triatlonosok amerikai világkupa viadalán Sarasota-Bradentonban. A nemzetközi szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a szezon 13. vk-versenyén - amelyből a kilencedik volt sprinttávú - Bragmayer 55:20 perc alatt teljesítette a 750 m úszásból, 18 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló távot, míg Santosi Gréta 1:02:15 óra alatt a 47. helyen ért célba. A nőknél 64 induló volt, közülük 50-en fejezték be a viadalt, első helyen az amerikai Renee Tomlin (54:34 p) végzett. A férfiaknál Faldum Gábor (49:56 p) a 30. lett, Tóth Tamás viszont nem fejezte be a versenyt. A 66 induló közül 56-an értek célba Floridában, elsőként a francia Vincent Luis (48:18 p).

Judo. A hétvégén Mexikóban rendezték meg az olimpiai kvalifikációs sorozat aktuális eseményét. A mexikói Grand Prix-n Ungvári Miklós és Szabó Frigyes a hetedik helyen végzett. A kvalifikációs sorozatban nincs megállás, két hét múlva jön a következő esemény, az Abu-Dzabi Grand Prix.

Ifjúsági olimpia. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpián a magyar fiatalok vasárnappal bezárólag eddig 12 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet, összesen 21 medált nyertek Buenos Airesben; ehhez jön még a csapatversenyekben szerzett 3 mix-arany- és 1 ezüstérem (így 15, 7, 3 az érmek száma), amelyeket azonban nem számolnak a nemzetek közötti éremtáblázaton. A magyar dicsőségtábla itt megtekinthető. A magyarok a nemzetek közötti éremtáblán az aranyérmek tekintetében több mint 200 nemzet között az oroszok mögött a második helyen állnak hétfő délelőtt.

(MOB-összefoglaló, fotó: Magyar Karate Szövetség)