Lábtoll-labda-vb: bronzérmet szerzett a férfi csapat

Lábtoll-labda-vb: bronzérmet szerzett a férfi csapat

2013. 09. 05.
Megosztás

A férfi és a női csapat versenyszámmal befejeződött a vietnami Cao Lanhban a lábtoll-labda világbajnokság.

A befejező napon a Borjád SE versenyzőiből (Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin, Wágner Gábor) álló magyar válogatott a harmadik helyet szerezte meg.

Az elődöntőben nagyszerűen kezdtek a későbbi világbajnok Vietnam ellen, és 11-8-ra vezettek. Jól működött Wágner Gábor és Himmer János kettős sánca, Himmer talpalásai is védhetetlenek voltak. A vietnamiak időkérés után rendezték soraikat és megfordították a játszmát, végül 21-17-re verték a magyarokat. A második szettre leütő játékost cserélt az ellenfél, így még nagyobb lett a különbség (21-12), és 2-0-ra nyertek.

A harmadik helyért Makaó következett, amelyet összehangolt, látványos játékkal 21-17, 21-15-re verte a magyar válogatott, ezzel Magyarország harmadik bronzérmét szerezte meg.

Az Újszászi VVSE (Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett) játékosaiból álló női hármas az ötödik helyért Olaszországgal (Cristina Manuelo, Giulia Alessandrini, Beatrice Digiacomo) meccselt, könnyedén hozták az elvárható győzelmet (21-3, 21-5)
A nemzetek pontversenyében Vietnam és Kína mögött Magyarország három bronzéremmel, két negyedik és két ötödik helyezéssel a harmadik helyen végzett.

(Forrás: nem olimpiai sportágak sajtószolgálata)