Lábtoll-labda vb: Rajt bronzéremmel

Lábtoll-labda vb: Rajt bronzéremmel

2013. 09. 03.
Megosztás

Egy harmadik és egy ötödik hellyel kezdett a magyar válogatott a hetedik lábtoll-labda világbajnokság nyitónapján Vietnamban, Cao Lan városban.

A férfiaknál a kiemeltként kezdő Himmer János, Kleics Dávid páros lett bronzérmes. A négy közé jutásért hozták a kötelező győzelmet, a német párost győzték le két szettben. Ahhoz, hogy a döntőbe kerüljenek Kínát kellett volna verniük, erre kevés volt az esélyük, bár a második játszma 15-15-ös állásánál a szettrablás sem tűnt elérhetetlennek. Végül azonban kínaiak koncentráltak jobban és nyerték a meccset.
A bronzmérkőzésen egy újabb ázsiai egység, a hongkongi páros volt következett. Kleicsék az első szettben még szorosat játszottak, a másodikban azonban magabiztosan győztek (21-18, 21-12).

A Kapás Ágnes, Vágó Henriett összeállítású párosnak nem kedvezett a sorsolás, egyből hongkongi ellenfelet kaptak, és szoros, háromszettes mérkőzésen kikaptak, így nem jutottak a legjobb négy közé. Az alsó ágon aztán már simán hozták a meccseiket, Franciaországot és Tajvant verve lettek ötödikek.

Takács Tamás szövetségi kapitány röviden értékelte az első nap eredményeit: jónak ítélte a férfi páros szereplését, akik a bronzmérkőzésen lendületes játékkal győzték le az ázsiai stílusban játszó, magas ollózásokkal operáló hongkongiakat. Himmer János ponterősen talpalt, Kleics Dávid pontos feladásokkal szolgálta ki csapattársát. Kis szerencsével a lányok is a négy közé juthattak volna.

Eredmények:

Férfi páros
Négy közé jutásért: Himmer János, Kleics Dávid (Magyarország) - Sven Walter, David Zentarra (Németország) 2-0 (21-16, 21-16)
Döntőbe jutásért: Gao Haoquang, Li Junjian (Kína) - Himmer János, Kleics Dávid (Magyarország) 2-0 (21-16, 21-17)
Bronzéremért: Himmer János, Kleics Dávid (Magyarország) - Cheung Chun Ming, Or Kwan Ho (Hongkong) 2-0 (21-18, 21-12)
Végeredmény:
1. Vietnam, 2. Kína, 3. Magyarország

Női páros:
Négy közé jutásért: So Sze Man, Su Mei Ngan (Hongkong) - Kapás Ágnes, Vágó Henriett (Magyarország) 2-1 (21-16, 16-21, 21-18)
5-8: Kapás Ágnes, Vágó Henriett (Magyarország) - Trang Nguyen, Mai Lan Khuc (Franciaország) 21-12, 21-12
5. helyért: Kapás Ágnes, Vágó Henriett (Magyarország) – Liu I Ru, Liang Hsueh Wen(Tajvan) 21-5, 21-7

Végeredmény:
1. Kína, 2. Vietnám, 3. Makaó, 4. Hongkong, 5. Magyarország

(Forrás: nem olimpiai sportágak sajtószolgálata)