Legyél Te is Hős! Szerezd be az atlétikai vb jegyeit féláron

Legyél Te is Hős! Szerezd be az atlétikai vb jegyeit féláron

2022. 12. 12.
Megosztás


Hétfőn a margitszigeti Ensana Thermal Margitsziget Health Spa Hotelben rendezett sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokság jegyinformációit, továbbá egy, a világon egyedülálló akcióval is készülnek az eseményre: aki sportol, féláron láthatja a csodát!

250 nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, vb-kormánybiztos kezéből eldördült a startpisztoly, és december 12-én, 10 órakor megkezdődött a jegyértékesítés Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére. A kilencnapos esemény 14 programjára összesen 400 ezer belépő kapható.

Jegyárak délelőtt: 3 000 forint minden nap, minden szektor.
Jegyárak hétköznap este: 6 900–18 900 forint között.
Jegyárak hétvégén este: 8 900–22 900 forint között.

Bérletek:

Nyitó hétvége bérlet (aug. 19-20., 2 nap): 21 40046 600 forint.
Záró hétvége bérlet (aug. 25-26-27., 3 nap): 29 40067 200 forint.
Szuperhősök bérlet (aug. 19-27., 9 nap): 69 700164 100 forint.

25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a családok, a 18 év alattiak és a 65 év felettiek, kerekesszékkel pedig előzetes regisztrációval ingyen látogatható a világbajnokság.

Hat versenyt, a férfi és női maratont, illetve a 20 és 35 kilométeres gyaloglást Budapest belvárosában rendezik, ezek a versenyek mind ingyenesek. A maraton rajtja a Hősök terén lesz, a mezőny a terv szerint az Andrássy úton halad végig, átmegy a Lánchídon és az Alagúton, majd a Várkert Bazár érintésével tér vissza a hídra és halad tovább ismét az Andrássy úton a Hősök teréig. A futóknak négy kört kell majd teljesíteniük Budapest világörökség részét képező, történelmi belvárosában.

A vb időrendje és a napi jegyek itt megtalálhatóak.

Láss Csodát!

Bemutatták a világbajnokság szlogenjét is, amely egyszerre utal arra, hogy Magyarország történetében még sosem rendeztek ilyen nagy sporteseményt, valamint arra, hogy milyen csodálatos az a teljesítmény, amelyet az atlétika szuperhősei mutatnak be folyamatosan feszegetve az emberi teljesítőképesség határait, és végül arra, hogy mindezt élőben láthatjuk Budapesten.

Aki sportol, féláron láthatja a csodát!



A szervezők nemcsak a pályán akarnak csodát látni, hanem a pályán kívül is szeretnének hétköznapi hősöket köszönteni szerte az országban. Ezért indítják el a szurkolói klubot azoknak a hétköznapi hősöknek, akik legyőzik a lustaságukat, felkelnek a fotelből, és sportolni, mozogni, például futni kezdenek. Az ország minden megyéjében kiválasztott közel 40 sporteseményen, továbbá 8 egyéni kihíváson, bárki teljesíthet, ezzel nem csak egészségesebb lesz, de féláron vehet jegyet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra. Ezért elindult a hetkoznapihos.hu internetes oldal, ahol megtalálható minden szükséges információ a Hétköznapi hős eseménysorozatról és ahol 2023. január 1-től lehet regisztrálni a kedvezményekért. Minden egyes teljesítés után 4 kedvezményes jegy vásárolható. A teljesítések száma korlátlan.



(Fotó: atletika.hu)

A sajtótájékoztató után a szervezőbizottság vezetői a margitszigeti futókörön kocogók közül négyet, „a nap hőseit”, a vb augusztus 20-i versenynapjára szóló belépővel ajándékoztak meg.

(MOB-összeállítás; fotók: MTI/Kovács Tamás)