Szűkitették a magyar keretet a vb-re

Lemarad a pjongcsangi olimpiáról a magyar curling vegyespáros

2017. 04. 29.
Megosztás


A kétszeres korábbi világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt curling vegyespáros duó nem jutott be a negyeddöntőbe a kanadai Lethbridge-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, így nem jutott ki a pjongcsangi olimpiára. A vb-n a magyarok a 13. helyen zártak.

A magyar duó a nyolcaddöntőben a csehekkel mérte össze tudását. Az utolsó endig felváltva szerzett előnyt a két válogatott. Az utolsó endben a cseh duó két követ is sikerrel gurított a kör közepébe és ezzel 8:6-ra megnyerte a találkozót. A magyarok veresége azt jelentette, hogy csak a 8-16. helyért mérkőzhettek tovább, ami kevés volt az olimpiai részvétel megszerzéséhez.

"Szomorúak vagyunk hiszen ez azt jelenti, a magyar curlingesek lemaradnak a pjongcsangi olimpiáról" - írta közösségi oldalán a magyar duó.

A magyar-cseh találkozót eldöntő end gurításai.

Az alsóházi magyar-amerikai összecsapáson már nem tudták összeszedni magukat a magyarok és 6 end alatt 11:0-ra vereséget szenvedtek.

Az olimpiai részvétel két világbajnokság eredményei alapján alakul ki. Mindkét világbajnokságon az első 11 helyezet nemzet kap pontokat. Pjongcsangba az összesített ranglista 1-7. helyezett nemzete jut el. Az olimpiai torna 8. indulója a rendező jogán Korea.(MOB, fotó: worldcurling.org)