Lemondott minden posztjáról a mexikói NOB-tag

Lemondott minden posztjáról a mexikói NOB-tag

2012. 03. 17.
Megosztás

Mario Vazquez Rana, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Világszövetségének (ANOC: http://www.acnolympic.org/) elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és a NOB Olimpiai Szolidaritás Bizottságának elnöke azonnali hatállyal lemondott az ANOC elnöki pozíciójáról és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságában betöltött összes funkciójáról.

Különösen érthetetlen a bejelentése, hiszen Mario Vazques Ranat napokkal ezelőtt (2012.03.05.) választották újra a PASO (Panamerican Sports Organization, azaz az Amerikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége: http://www.paso-odepa.org/) elnökévé.

A 79 esztendős sportdiplomata évek óta az egyik legbefolyásosabb tagja a NOB-nak, mostani lépése ezért ért váratlanul mindenkit.

A hírek szerint két esélyes van az ANOC elnöki posztjára, az ázsiai olimpiai bizottságokat tömörítő szervezet elnöke, a kuvaiti Ahmed Al-Fahad Al-Sabah, illetve az európai tagszervezeteket vezető ír Patrick Hickey.

Vazquez Rana 1979 óta vezette az ANOC-ot, a NOB-tagok közé pedig 1991-ben választották meg, ahol 2000-től kezdve a Végrehajtó Bizottságnak is tagja volt.

(Forrás: MTI)