Letette a magyar állampolgári esküt Beklemisheva Daria

Letette a magyar állampolgári esküt Beklemisheva Daria

2017. 08. 17.
Megosztás


Az orosz Beklemisheva Daria műkorcsolyázó letette a magyar állampolgárságot. „Dása” Magyar Márkkal alkot párost, a duó ez év márciusában a helsinki világbajnokságon a rövidprogramban a 24. helyen végzett.

A phjongcshangi olimpiára ezen a versenyen 16 hely kelt el, a fennmaradó 4 helyért szeptember 27-30. között Oberstdorfban megrendezésre kerülő Nebelhorn Trophy versenyen lehet harcba szállni.
A magyar páros az ötszörös világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes német Robin Szolkowy kezei között csiszolja tudását Zürichben és Oberstdorfban, de Dása állampolgársági eskütétele miatt most pár napig Budapesten készülnek. A vb-n előttük végzett cseh, észak-koreai, ausztrál, japán, osztrák, horvát, litván és fehérorosz páros minden bizonnyal szintén megcélozza a maradék helyek valamelyikének megszerzését, de a magyar páros jó kezekben van, folyamatosan fejlődik, esélyük lehet a kvalifikáció megszerzésére.

A jégtánc szakágat képviselő Janovszkaja Anna-Lukács Ádám duót is nevezte a szövetség az olimpiai kvalifikációs versenyre, Anna állampolgársági kérelme is folyamatban van. Jégtáncban a vb-ről 19 olimpiai hely talált gazdára, a maradék öt helyért legalább 12 nemzet száll versenybe, így ez a magyar duó is nehéz feladat előtt áll, de szintén jó eséllyel indulnak. Ők májusban Igor Sphilband orosz származású koreográfussal dolgoztak Amerikában, a nyári hónapokban pedig már Moszkvában és időnként a Moszkva melletti Novogorszk téli olimpiai központjában készülnek kiváló feltételek között, mestereikkel, Irina Zhuk és Alexander Svinin edzőpárossal.

A két duó versenyei az olimpiai kvalifikációs viadal előtt:

Dárk és Márk szept. 14-17. - Lombardia Trophy, Challenge Series

Anna és Ádám szept. 21-23. - 24th Ondrei Nepela Memorial, Challenge Series

(MOB)