London 2012: lerövidítették a megnyitó programját

London 2012: lerövidítették a megnyitó programját

2012. 07. 19.
Megosztás

Néhány perccel lerövidítették a londoni olimpia jövő pénteki megnyitójának programját, hogy a nézők még hazajuthassanak a közösségi közlekedést használva.

A szervezők (LOCOG) szerdán egyúttal cáfolták azt a médiaértesülést, hogy a műsort biztonsági okokból kellett kissé megkurtítani.

A Danny Boyle filmrendező által megálmodott megnyitó helyi idő szerint este kilenckor (magyar idő szerint 22 órakor) kezdődik, és éjfél után ér véget. A LOCOG közlése szerint egy 3-4 perces akrobatikus kerékpáros-betétszámot vágtak ki belőle.

„A csoda szigetei" címet viselő show 27 millió fontba kerül, és tízezer szereplő közreműködésével bonyolítják le. A most kiszivárogtatott hírek szerint a 204 országból érkező sportolók a vidéki Angliát idéző díszletek között vonulnak majd be a stadionba, az állati szereplőgárda pedig 12 lóból, három tehénből, két kecskéből, tíz tyúkból, kilenc libából, egy juhnyájból és terelőkutyákból áll össze.

A 80 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban, ahol II. Erzsébet brit uralkodó nyitja meg hivatalosan a játékokat, mintegy száz állam- és kormányfő lesz jelen. A ceremóniát világszerte körülbelül egymilliárd tv-néző követi majd figyelemmel.

(Forrás: MTI)