Lovas és Jakab is továbbjutott az olimpiai világselejtezőn

Lovas és Jakab is továbbjutott az olimpiai világselejtezőn

2012. 05. 12.
Megosztás

Lovas Petra megnyerte mérkőzését, így második helyen továbbjutott a csoportjából az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar játékos - aki a dohai világselejtező nyitónapján egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el - harmadik meccsén a moldovai Aliona Ninél bizonyult jobbnak négy szettben.

Jakab János 3-1-es vezetésről 4-3-ra kikapott a kínai származású, lengyel színekben versenyző Wang Zeng Yitől, de utolsó csoporttalálkozóján a norvég Espen Ronneberget verte magabiztosan, így ötösében a második helyen végzett, és szombaton a 32-es kieséses táblán folytathatja a szereplését. A csoportokból az első kettő jut-jutott a 32-es táblára, a kieséses szakaszba.
A világranglista 129. helyén álló magyar asztaliteniszező első ellenfel a kieséses táblán az ukrán Yaroslav Zhmudenko (101) lesz.

Lovas, az ukrán Zsanna Gaponovával (113.) csapott össze az úgynevezett progresszív kieséses szakasz első fordulójában, s - ahogy Téglás Péter szövetségi kapitány az MTI-vel tudatta - négy szettben, magabiztosan nyert. Szombaton délután a viadal második kiemeltje, az orosz Anna Tyihomirova (63.) vár rá.

Eredmények:
Férfiak:
16-os csoport:
Wang (lengyel)-Jakab 4-3
Jakab-Ronneberg (norvég) 4-0
A csoport végeredménye: 1. Wang 4 győzelem, 2. Jakab 3, 3. Li 2, 4. Ronneberg 1, 5. Oluyomi 0

nők, 3-as csoport:
Lovas-Ni (moldovai) 4-0
A csoport végeredménye: 1.Dvorak 3 győzelem, 2. Lovas 2, 3. Dubkova 1, 4. Ni 0
A legjobb 16 közé jutásért:
Lovas-Gaponova (ukrán) 4-0

A 32-es táblák sorsolása: férfiak nők

(Forrás: mti)