Magyar búcsú az alpesi csapatverseny nyolcaddöntőjében

Magyar búcsú az alpesi csapatverseny nyolcaddöntőjében

2018. 02. 24.
Megosztás

A magyar válogatott nem jutott tovább a nyolcaddöntőből az alpesi síelők csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián. Ezzel befejeződött a magyarok szereplése a 23. téli játékokon.

A magyarok a tavalyi világbajnokságon negyedik svájciakkal kerültek össze, a párharc úgy dőlt el, hogy a csapatok négy tagja párhuzamos műlesiklásban versenyzett egymással.

Sorrendben Hozmann Szonja, Samsal Dalibor, Maróty Mariann és Kékesi Márton is kikapott ellenfelétől, Denise Feierabendtől, Ramon Zenhäuserntől, Wendy Holdenertől és Daniel Yulétől, így a svájciak 4-0-val jutottak a negyeddöntőbe.



Svájc ezután a németek, a franciák és az osztrákok legyőzésével egészen a dobogó legfelső fokáig menetelt.

Csak az első négy helyet döntötték el, a többieket a fordulók alapján azonos helyre rangsorolták. Magyarország nyolcadmagával a 9. helyen végzett.



A négy magyar alpesi síző az M4 csatornának adott gyors interjút.

"Nem volt egyszerű a menet. Bonyolult volt a pálya" - mondta Hozmann Szonja.

"Az ugrató után az egyik kezem beakadt, de azért tovább mentem, s beértem a célba" - így Maróty Mimi.

"Erre tartalékoltam. Nekünk nagyon új volt ez a verseny. Hatalmas élmény volt számomra ebben részt venni. Megtettünk mindent. Ez egy fantasztikus csapat. Az alpesi sízés egy egyéni verseny. Itt együtt tudtunk versenyezni" - értékelt Kékesi Márton.

"Az újjam az edzésen megsérűlt. Itt a kapukhoz közel kellett menni, és a sérülés akadályozott a haladásban. Mindent megtettem. Örülök, hogy Magyarország csapatában kipróbálhattam magam ebben a versenyszámban is" - fejezte be Samsal Dalibor.

(MOB, MTI, Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)