Magyar éremeső az Aranyparton, zápor kíséretében

Magyar éremeső az Aranyparton, zápor kíséretében

2017. 07. 26.
Megosztás


Szerda délelőtt az 500m-es elődöntőkkel folytatódtak a kajak-kenu versenyek az EYOF-on. Mind az egyes, a páros és a vegyes számokban is bejutottak a négyes fináléba versenyzőink, ahol összesen hat érmet nyertek.

Délután az első fináléban a kajakos Opavszky Márk vette fel a harcot három vetélytársával. A Szarvasi Kajak Kenu Klub versenyzője a táv második felétől biztosan haladt a harmadik helyen a cél felé. Ezt a helyét megtartotta a végén is.

A fiúk még be sem értek a célba, de már leszakadt az ég. Hatalmas zivatar érte el a kajak-kenu pályát. A következő négy döntő vízen melegítő versenyzőit ki kellett a vízből menekíteni, majd 40 perces késéssel folytatódhatott a küzdelem.

Szellák Szabinát nem zavarták a zord körülmények. Kőbán Rita kajakos tanítványa magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.

A fiú kenusok között Horváth Benedek az élen haladó spanyol riválisával nem tudta tartani a lépést, de a második helyét biztosan őrizte meg a célig.

A nap második aranyérmét Molnár Csenge szerezte. A Szegedi Vízisport Egyesület versenyzője okosan osztotta be erejét, az utolsó 100m-en az élre állt, s győzött.

Az eredményhirdetés után két kajakos páros számmal folytatódott az éremvadászat, melyben a Szellák Szabina, Rendessy Eszter duó a németek mögött ezüstérmet szerzett. Opavszky Márk és Keresztessy Kristóf 35 ezred másodperccel maradt le a dobogóról.

A vegyes egységek csatái zárták a nap programját. A Molnár Csenge, Horváth Benedek kenus duó az elején kissé visszafogottan haladt a cél felé. Hatalmas hajrába kezdtek, a partról úgy látszott, hogy megnyerték a futamot, de végül a fehéroroszok előbb haladtak át a célon. A két fiút és lányt felvonultató kajaknégyes kissé fáradtan lapátolt, és a negyedik helyen végzett.

Hüttner Csaba edző elégedett volt versenyzőink teljesítményével. Mint mondta, volt olyan versenyzőnk, aki a két nap alatt 11 alkalommal teljesítette az 500m-es távot. Ez leginkább a kajakosokon látszott meg. Most egy nap pihenő után a 200m-t kell mindenkinek teljesítenie. Ezen a távon versenyzőink keveset versenyeztek, de mindent megtesznek majd a hasonló jó szereplésért.


Végül a magyar csapat az 500m-es távon 2 arany-, 3 ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

(MOB, fotók: MOB/Szalmás Péter)