Magyar siker a 33. Amatőr Gó Világbajnokságon

Magyar siker a 33. Amatőr Gó Világbajnokságon

2012. 05. 17.
Megosztás

A május 13. és 16. között Kínában, Guangzhou városában megrendezett Amatőr Gó Világbajnokságon, Magyarország képviseletében, Balogh Pál 6 danos versenyzőnk, az eddigi legelőkelőbb magyar helyezést érte el a gó világbajnokságok történetében.

Balogh Pál (26) immáron ötödször képviselte Magyarországot az Amatőr Gó Világbajnokságokon. Első alkalommal 2002-ben, amikor még be sem töltötte a 18 életévét, 14. helyen végzett, 2006-ban a 13. helyen. 2008-ban 8. lett és ezzel beállította az addigi legjobb magyar helyezést, amit 1994-ben Göndör András ért el. 2010-ben már javított és a 7. helyen végzett. A mostani VB-n, ugyanúgy, mint a legutóbbi alkalommal, mint a legjobb helyezést elérő nem távol-keleti versenyző, 6. helyezettként vehetett részt a díjkiosztó ünnepségen.

Balogh Pál több távol-keleti versenyzővel is megmérkőzött A maláj és a szingapúri versenyzőket legyőzte, és csak a két Korea versenyzőjétől szenvedett vereséget. Így összességében 6 győzelemmel és két vereséggel végzett a 6. helyen.

Az Észak-Korea (KNDK) versenyzőjével, a második fordulóban játszott mérkőzését, az Amatőr Gó Világbajnokságok hivatalos honlapján, közzétették. A játszma a kínai származású So Yokoku, a Japán Hivatásos Gószövetség 8 dan minősítésű hivatásos játékosának elemzésével tekinthető meg.

(Forrás: Nemzetközi Gószövetség – Amatőr Gó Világbajnokságok hivatalos honlapja http://ranka.intergofed.org
Magyar Gószövetség: http://goszovetseg.hu)