Magyar sikerek a mozgássérültek horgász világbajnokságán

Magyar sikerek a mozgássérültek horgász világbajnokságán

2014. 08. 10.
Megosztás

Csapatban és egyéniben is magyar siker született Rómában a mozgássérültek 16. horgász-világbajnokságán, melyen 10 ország sportolói vettek részt. A versenyen először vett részt magyar válogatott.

Sikeres hétvégét zárt augusztus 8- 9-én a horgász versenysport. Rómában a Tevere folyón rendezett Veterán és Mozgáskorlátozott Világbajnokságon három érmet szereztek versenyzőink. A mozgáskorlátozott válogatott versenyzők csapatban és egyéniben is a dobogó legfelsőbb fokára állhattak. A veterán válogatott pedig sikeres szerepléssel bronzérmet nyert.

Egyéniben Gurisatti Gyula, csapatban pedig az Ulrich György szövetségi kapitány vezette Galambos Sándor, Gurisatti, Samu Zsolt, Varga Tamás összeállítású négyes bizonyult a legjobbnak.

Válogattunk 31 ponttal nyert a második helyezett 36 pontot gyűjtött Csehország és 37 pontos Horvátország előtt és olyan sikeres versenyhorgász nemzeteket előzött meg, mint Olaszország, Franciaország, Belgium, Anglia.

Szintén a Tevere folyón versenyzett 14 nemzet veterán horgászválogatottja a 7. Veterán Horgász Világbajnokságon. A magyar válogatott - Pilán József, Temesváry Gyula, Varga György, id. Varga József, Várszegi József és dr. Nagy András szövetségi kapitány összeállításban - Olaszország (35 pont), Anglia (37 pont) mögött 48 ponttal lett a harmadik helyezett.

A magyarok a Magyar Olimpiai Bizottságtól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott anyagi támogatásnak köszönhetően első alkalommal vettek részt a vb-n.

(MOB-MOHOSZ)